- Bildene lyver ikke

<p>Anton Ferdinand tar bladet fra munnen.</p>

Chelsea's John Terry (R) and Queens Park Rangers' Anton Ferdinand wait for a corner during their English Premier League soccer match at Stamford Bridge in London April 29, 2012. REUTERS/Dylan Martinez (BRITAIN - Tags: SPORT SOCCER) FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. NO USE WITH UNAUTHORIZED AUDIO, VIDEO, DATA, FIXTURE LISTS, CLUB/LEAGUE LOGOS OR "LIVE" SERVICES. ONLINE IN-MATCH USE LIMITED TO 45 IMAGES, NO VIDEO EMULATION. NO USE IN BETTING, GAMES OR SINGLE CLUB/LEAGUE/PLAYER PUBLICATIONS
  • Daniel Røed-Johansen
    Daniel Røed-Johansen

John Terry ble i går ilagt fire kampers karantene og en bot på 220 000 pund av Englands fotballforbundet (FA) etter at han tidligere i sommer ble frikjent i den sivile domstolen.

Forklaringen på at FA kunne dømme han for noe han ble frikjent for i retten, er at krav til bevis for å bli dømt i idrettens organer ikke er like strenge.

Saken startet i fjor høst, da Terry kom med rasistiske bemerkninger overfor Anton Ferdinand i Chelseas møte med Queens Park Rangers.

Slår tilbake

Nå har Ferdinand rykket ut på Twitter for å slå tilbake mot kritikk han er blitt til del på nettsamfunnet.

«Folk må sjekke fakta før de sender dumme tweets til meg og kaller meg løgner. Bildene lyver ikke!» , skriver han på sin offisielle Twitter-konto.

Roberto Di Matteo var motvillig da temaet ble John Terry på fredagens pressekonferanse, men fortalte at han er aktuell for en startplass i morgendagens møte med Arsenal på Emirates.

— Han er en profesjonell spiller. Han har all erfaringen som trengs, sa Di Matteo ifølge Sky Sports.

Treneren innrømmet imidlertid at saken har tatt for lang tid.

— Det har tatt lang tid og det eneste vi kan gjøre er å vente og se hva som skjer. Alle ville ønsket at det hadde gått litt raskere, fastslo Di Matteo.

Kan anke

Det er enda ikke bestemt om Terry vil anke dommen fra FA. Ifølge The Guardian skal Terry være innstilt på å anke, men avisen skriver at han for øyeblikket avventer den skriftlige begrunnelsen fra FA. Begrunnelsen er ventet i begynnelsen av neste uke. Fra han mottar begrunnelsen, vil Terry ha 14 dager på seg til å sende inn en anke.

En eventuell anke vil da gå til FA, mens det er knyttet usikkerhet til om han kan ta saken sin til Idrettens voldgiftsrett (CAS).

«Mr Terry er skuffet over at FA er kommet til en annen konklusjon enn den sivile domstolen. Han har bedt om den skriftlige begrunnelsen for avgjørelsen, og vil vurdere dem nøye før han tar avgjørelsen om å anke» , het det i en pressemelding fra Terrys agenter.

Terry annonserte sist søndag at han er ferdig på det engelske landslaget.

- Mild straff

Tidligere i dag gikk Real Madrid-trener José Mourinho ut og støttet sin tidligere elev.

— Han er ingen rasist. Det er 100 prosent sikkert. Vi (Chelsea) hadde 12 afrikanske spillere i stallen. Det var en fantastisk tropp, og han hadde alltid et godt forhold med samtlige av dem, sa portugiseren.

- For å gjøre opp for seg, må han straffes. Men vennligst ikke si at han er en rasist, for jeg vet hva jeg snakker om. (Didier) Drogba, Geremi, (Claude) Makelele vil alle si at han ikke er en rasist, fastslo Mourinho, som trente Chelsea fra 2004 til 2007. Også Manchester United-trener Sir Alex Ferguson omtalte saken på fredagens pressekonferanse.

— Han (Terry) vil nok se på en karantene på fire kamper som en ganske mild straff, tatt i betraktning at Luis Suárez fikk åtte. Det er på tide å komme seg videre, sa skotten ifølge The Guardian.

Barton langer ut

Súarez fikk åtte kampers karantene etter at han ble funnet skyldig av FA i å komme med rasistiske bemerkninger mot Patrice Evra.

Det er ikke bare Terry som venter på den skriftlige redegjørelsen for straffen. Flere er forbauset over at han får fire kamper mindre enn Suárez.

Fire kamper er minimumsstraffen for det Terry ble siktet for, som er det samme Suárez ble siktet for i fjor.

Den omstride Marseille-spilleren Joey Barton gikk knallhardt ut mot dommen på Twitter. Han kalte dommen en «absolutt farse».