Fotball

Dette var Harrys verste fotballøyeblikk

Chelsea-seier kan ha kostet Harry Redknapp jobben i Spurs.

VERST: Dette synet var forferdelig for Harry Redknapp, men det er mye som tyder på at akkurat de som blir avbildet synes opplevelsen var OK pluss.
  • Roar Lyngøy

Våren 2012 kunne Chelsea juble for seier i Champions League etter å ha forsvart seg til finaleseier mot Bayern München.

En stor kveld for Chelsea-eier Roman Abramovitsj og daværende manager Roberto Di Matteo.

Irriterende Gullit

På tribunen satt daværende Tottenham-manager Harry Redknapp. Dette var hans verste fotballøyeblikk i karrieren, kommer det frem i hans nye biografi «Always managing», skriver Daily Mail.

– Jeg gjorde en av mine største tabber i livet den kvelden jeg dro for å se Chelsea vinne Champions League-finalen i 2012. Dere vet hva som skjedde. Chelsea ble rundspilt av Bayern München, slik de hadde blitt det mot Barcelona og Napoli i de foregående rundene, men de vant trofeet. Det betydde at Spurs ikke hadde kvalifisert seg for neste sesongs Champions League, selv om vi hadde kommet på 4. plass, foran Chelsea i Premier League. De overtok vår plass som regjerende mestere. Jeg var på gråten, skriver Redknapp i boken.

Én mann irriterte ham spesielt.

– Ruud Gullit var der og oppførte seg som en tulling rett foran meg. Chelsea hadde gitt ham sparken, men han hoppet rundt og banket på vinduer for å få oppmerksomheten fra Chelsea-spillerne. I bakgrunnen satt jeg, trolig så langt nede som jeg aldri har vært i fotballkarrieren, forteller Redknapp.

Bærer ikke nag

25 dager senere fikk Redknapp sparken fra managerjobben i Tottenham. Redknapp var på denne tiden involvert i en rettssak for manglende betaling av skatt. Sparkingen kom overraskende på mange: Spurs hadde kommet på 4. plass i Premier League, kun poenget bak Arsenal på tredje. En kontraktsforlengelse hadde vært diskutert.

– Jeg møtte formann Daniel Levy. «Hva er det som skjer, Daniel?», spurte jeg. Han virket veldig usikker. «Kanskje har vi kommet til slutten, Harry», sa han.

Redknapp sier han ble fryktelig skuffet over avgjørelsen, men at han er stolt over hva han fikk til i Spurs og at han ikke bærer nag til klubben eller formann Levy.

– Jeg har et godt forhold til Daniel. Han lånte meg noen spillere forrige sesong i QPR. Han var den første til å ringe og ønske meg lykke til da jeg overtok som manager i QPR, og kvelden jeg forlot Tottenham ringte han og sa at han håpet at vi fortsatt kunne være venner, forteller Redknapp.

Etter 10 kamper i Championship står QPR med åtte seirer og to uavgjorte kamper.

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Bayern München
  3. Queens Park Rangers FC
  4. Tottenham Hotspur FC