Fotball

Lehne Olsen trolig kampklar: - Vært veldig kjedelig å se på

TIL-spiss Thomas Lehne Olsen (25) blir trolig klar til søndagens kamp. Morten Gamst Pedersen (35) er også tilbake.

KLAR? Thomas Lehne Olsen Foto: Jon Olav Nesvold/ NTB scanpix

  • Tobias Stein Eilertsen
    iTromsø

25-åringen som har vært TILs førstevalg på topp denne sesongen er trolig klar igjen etter tre uker på sidelinja.

– Med høyrefoten går det fint, men jeg har ikke prøvd å teste venstrefoten, der jeg har strekk, helt ennå, så det gjør jeg i morgen. Jeg vil ikke friskmelde meg helt ennå, men det kjentes veldig bra i dag, så jeg er veldig optimistisk, sier Thomas Lehne Olsen til iTromsø.

– Kribler etter å spille

For 25-åringen har det vært tungt å se lagkameratene slite.

– Det er veldig kjedelig å se på. Jeg føler jeg har mye å bidra med selv, så da er det tungt å se at det ikke helt flyter for laget. Det blir godt å snøre på seg fotballskoene. Du skal ikke være lenge ute før det kribler i beina etter å spille, smiler TIL-spissen, som tar en endelig avgjørelse lørdag om han spiller eller ikke.

Les også

Benytter ikke opsjon - Kpozo reiser hjem

– Både Lehne og Vuk var med på hele økten i dag. Jeg er veldig optimistisk med tanke på at Lehne blir klar, men vi må se at han ikke har vondt i morgen. Jeg orker ikke ta ut laget i media, men han er veldig aktuell hvis han blir klar, sier trener Bård Flovik.

Slobodan Vuk kan også være aktuell for en tropp.

– Han har vært ute i ni uker og må matches forsiktig, men han kan være troppaktuell, sier Flovik.

Gamst tilbake

TIL måtte også klare seg uten veteran Morten Gamsdt Pedersen (35) sist. Han er helt sikkert tilbake.

– Kroppen begynner å fungere mye bedre. Det var en av grunnene til at jeg ikke var med i helga. Jeg var ikke helt 100 prosent og ser ingen grunn til å spille når jeg ikke kan yte det jeg har lyst til å yte. Jeg trente alternativt fra fredag til tirsdag, men har vært med på alle øktene denne uka, så det har gått fint, sier Morten Gamst Pedersen til iTromsø.

Han er klar for en «stygg» seier.

– Jeg håper på en fin opplevelse mot Sandefjord, der det viktigste er tre poeng. Det er ikke så nøye hvordan vi får det, bare vi får det, sier 35-åringen.

Han er klar på at spillerne har snakket mye i kjølvannet av den dårlige trenden.

– Det er viktig å våkne litt opp og heve bunnivået vårt, som rett og slett har vært ræva. Det går mye på det som er i hodet og det mentale. Jeg håper folk har klart å riste hodet klart. Vi har hatt en ok treningsuke, så håper jeg vi får med oss litt av det vi har trent på denne uka med inn i kampen, sier Gamst Pedersen.

Les mer om

  1. Tromsø IL
  2. Morten Gamst Pedersen
  3. Bård Flovik