Fotball

Starts dårligste serieåpning på 16 år

Rundspilt av Odd i Skien. Nå er Start på kvalifiseringsplass.  

svp://1001259?view=fvn
  • Pål W. Jørgensen

— Vi var elendige. Vi var veldig passive og løp mye i mellom, sier Kristoffer Ajer (18) etter årets hittil verste opplevelse for Start-spillerne.

Mot Odd i Skien ble laget bursdagsbarnet og hans lagkamerater stort sett rundspilt i 90 minutter. Før kampen hadde Steinar Pedersen og laget fått skryt for å tette igjen bakover, etter kun tre baklengsmål på de fire første rundene.

Les også

Start ble rundspilt i Skien

Etter 90 minutter i Skien er antallet doblet, og realiteten er at Start ikke har hatt en dårligere seriestart siden år 2000. Den gang hadde Start kun et poeng på de femte første kampene – 1-1 hjemme mot Moss i andre serierunde. Sesongen endte med nedrykk.

— Det tenker jeg ikke noe på. Vi skal bare fortsette å jobbe for å bli bedre, sa Steinar Pedersen, som var skuffet over laginnsatsen i Skien.

— Vi har tatt for få poeng. I et par kamper, denne og den mot Viking har vi ikke vært på det nivået vi ønsker, sier Kristoffer Ajer.

Tapte mye dueller

Start ville i utgangspunktet presse Dag Eiliv Fagermos menn høyt, men ble raskt spilt lave av ballsikre og sterke telemarkinger. Det var åpenbart forskjell på tempo, aggressivitet og duellkraft fra start. Start lignet laget som var kasteball i eliteserien høsten 2015. — Vi er ikke på. Dette var en kollektiv dårlig kamp, sier Tapio Heikkilä, og har rett.

Fædrelandsvennen ga ingen av utespillerne som startet kampen mer enn tre på spillerbørsen.

Sjekk børsen her:

Les også

Fire Start-spillere får to på børsen

Møter Sarpsborg torsdag

— Det er først og fremst to ting vi er for dårlige på. Vi taper for mange dueller og andreballer. Så evner vi ikke å ta vare på ballen når vi har den, sier Pedersen.

2-0 kom etter en dødball der Start tapte tre dueller på rad før ballen lå i nettet bak Håkon Opdal.

- Taper dere mange dueller fordi Odd i utgangspunktet er sterkere og raskere enn dere?

— Det handler om å klare å bruke de forutsetningene vi har. Det klarte vi ikke i dag, svarer Pedersen, som i utgangspunktet får en lettere motstander torsdag. Da kommer Sarpsborg, ett av to lag som ligger bak Start på tabellen, på besøk til Kristiansand.

Les også

Rasende Riise måtte dyttes vekk: - Ikke et forbilde verdig. Beklager

— Vi får en del referanser her i Skien i dag. Det en del ting vi kan plukke med oss, men vi dveler ikke for lenge ved denne kampen. Det er godt det er kamp igjen allerede torsdag. Nå skal vi løfte oss mot Sarspborg, sier Start-trener Steinar Pedersen.

svp://1001259?view=fvn

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt7511134916
2Kristiansund750275215
3Molde7421179814
4Rosenborg84222013714
5Viking74031414012
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Odds BK
  3. IK Start