Mistet 19 spillere i flystyrt: Kan spille kamp allerede neste helg

– Dersom vi kan gjøre det til en fin seremoni er vi positive, sier klubbens visepresident.

Det ble holdt en minnesmarkering på stadion hvor kampen mellom Chapecoense og Atletico Nacional skulle gå.
  • Øystein Jorem

71 personer omkom da et fly med det brasilianske laget Chapecoense om bord styrtet nær Medellin i Colombia. Laget, støttespillere og pressefolk var på vei til finalekampen i Copa Sudamerica. 19 av spillerne omkom i ulykken.

Les også

Fly med brasiliansk fotballag styrtet i Colombia

Finalekampen er avlyst, men det gjenstår fortsatt en kamp i ligaen før sesongslutt. Ifølge terminlisten skal kampen spilles 11. desember - neste søndag.

Det brasilianske fotballforbundet har ifølge avisen Globoesporte.com kontaktet klubben med spørsmål om kampen skal gjennomføres. Svaret de fikk fra den ulykkesrammede klubben var at de kunne tenke seg å spille.

Les også

- Uten tvil den største tragedien i brasiliansk idretts historie

– Jeg har pratet med Marco Polo Del Nero, presidenten i det brasilianske fotballforbundet. Han sa at dersom kampen skulle spilles, så skulle den spilles på våre vilkår og for å hedre klubben. Jeg svarte at vi skal få samlet elleve spillere, sier Chapecoenses vicepresident Ivan Tozzo ifølge Globo.

Trolig er det snakk om å bruke lagets juniorspillere i kampen.

Han påpeker at det ikke er fattet noen beslutning, men at forbundet er villige til å legge til rette for en seremoni til ære for de omkomne.

Forbundet har også diskutert flere andre tiltak for å hjelpe klubben. Det kan være aktuelt å gjøre de immune for nedrykk de neste tre årene. Andre klubber har også sett på muligheten for å låne ut spillere til klubben gratis.