- Virker som om Ojo venter på noe bedre

<p>Steinar Nilsen mener Kim Ojo bør få et skikkelig spark bak.</p>

Ojo
FotballTippeligaen NorgeStabæk v Molde21.10.2011Foto: Morten Olsen, DigitalsportSteinar Nilsen

– Jeg har fått med meg at Kim Ojo ikke vil skrive kontrakt og venter på noe bedre. Da kan det hende at han venter så lenge at Brann finner noe bedre.

Det sier Steinar Nilsen, som fikk sparken som Brann-trener for snart to år siden. Nå jobber han som fotballekspert for TV-kanalen Max.

– Jeg synes ikke Kim Ojo fremstår med den vilje og innsats som jeg forventer av ham. Han bør få et spark i ræven og en beskjed om at han må levere , sier Nilsen.

Etter en rekke imponerende kamper i fjor, var det mange som mente at det bare var spørsmål om tid før den nigerianske spissen ble plukket opp av en klubb i en større liga. Nilsen er slett ikke sikker på at det kommer til å skje.

– Hvis han ikke spiller bedre enn han gjør nå, blir det fort Brann som finner seg noe bedre i stedet. Ojo viste frem deler av sitt toppnivå i fjor, denne sesongen har det vært altfor langt frem til det toppnivået, sier Nilsen.

– Jeg må bli bedre

Kim Ojo sier selv at han forstår kritikken mot ham.

– Jeg er enig i at jeg må bli bedre. Det forsøker jeg på hver dag på trening. Nilsen har vært trener, og han kan si det han vil. Det er han som ser kampene på TV. Jeg spiller, og kan ikke vurdere meg selv, sier Ojo.

Også TV 2-ekspert Daniel Nannskog etterlyser fjorårstaktene hos Branns nummer ni.

– Han har ikke vært så bra som i fjor. Jeg advarte mot det da jeg så ham i generalprøven mot Stabæk, sier Nannskog.

Etter det oppgjøret, uttalte svensken at Ojo «viste dårlig fokus» og «så litt kaksig ut».

– Det kreves hard jobbing for å leve opp til en slik førstesesong som Ojo hadde i eliteserien. Alle kan være gode i én sesong, men sesong to er alltid vanskeligere. Når man får mer oppmerksomhet, folk stiller krav til deg, og du har vært masse i mediene. Det er ofte da man ser hva som bor i en mann.

– Nå skal Ojo være den som tar ansvar, han skal være en nøkkelspiller. Ikke bare prestere nå og da, men i kamp etter kamp. Han har de fysiske forutsetningene til det, men det gjenstår å se om han har det psykiske som skal til. Foreløpig har han ikke bevist det. Han har fått litt å jobbe med, og Skarsfjord også, sier Nannskog.

Han legger til at det ikke nødvendigvis har vært lett for Ojo å være god for et Brann-lag som har slitt i sesonginnledningen.

– Vi vet hvor bra han kan være, og han scoret et flott mål mot Sandnes Ulf. Det er klart at han også må få nok baller å jobbe med, påpeker svensken.

Høye forventninger

For tre uker sa Ojo til BT at Brann forsøkte å gi ham ny kontrakt, men at han avviste dem i denne omgang. Han rister på hodet når han får referert Nilsens uttalelser om at 23-åringen venter på noe bedre enn Brann, og at klubben kanskje finner seg en annen angriper.

– Jeg venter ikke på noe som helst, jeg tenker ikke engang på det. At han mener klubben kan finne en annen spiss, kan jeg si ikke noe om. Men jeg synes ikke han burde si slikt, sier Ojo.

Rune Skarsfjord var assistent da Steinar Nilsen var Brann-sjef. Den nåværende treneren forstår hva Steinar Nilsen mener.

– Jeg skjønner at folk får kritikk hvis de ikke lever opp til forventningene. Kim blir et bilde på forventningene til hele laget. Han blir målt opp mot en fantastisk fjorårssesong, da han kom fra Nybergsund og laget 15 mål. Jeg er ikke så sikker på at han er klar for de forventningene , sier Skarsfjord.

– Kim har så utrolig mange ting han må forbedre. Jeg har snakket med ham, og han er lei seg for at han ikke har spilt bedre. Samtidig så har vi ikke spilt veldig godt som lag heller, sier Skarsfjord.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Rosenborg24128453351844
4Lillestrøm24135641281344
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk