Fotball

Lagerbäck har funnet sine forsvarssjefer: - Et stopperpar for fremtiden

Norges landslagssjef har søkt en løsning i midtforsvaret. Nå har han en løsning.

Dette blir trolig Norges stopperpar for fremtiden. Tore Reginiussen (t.h.) og Håvard Nordtveit har overbevist Lars Lagerbäck om at de er noe å satse på.
 • Kurt B. M. Haugli
  Kurt B. M. Haugli
  Journalist

ULLEVAAL: Det var en storfornøyd Lars Lagerbäck som møtte mediene etter kampen mot Nord-Irland. En mann som mener at han har fått ordnet opp i en del på sine måneder som landslagssjef.

– Vi er ikke minst bedre organisert forsvarsmessige, var hans konklusjon da han ble bedt om å sammenligne det norske laget som tapte 0–2 for Nord-Irland 26. mars og det norske laget som slo Nord-Irland 1–0 søndag kveld.

Les også

Sander Berge (19) hyllet etter storkampen: - Han blir en europeisk toppspiller

Søkte en løsning

Han innrømmer gjerne at han har søkt en løsning i midtforsvaret. Et norsk midtforsvar som de siste årene har sluppet inn alt for mange enkle mål. Mot Nord-Irland var det Håvard Nordtveit og Tore Reginiussen som spilte sammen. De var medvirkende til at Norge ikke slapp inn baklengsmål.

Lars Lagerbäck er klar på at nettopp disse to kan komme til å få mange kamper sammen i Norges forsvar.

– Jeg tror definitivt at dette kan være et stoppepar for fremtiden, svarte Lagerbäck da Aftenposten spurte om han nå ser ut til å ha funnet en varig løsning.

Les også

«Nå vet spillerne hva som kreves»

Reginiussen og Nordtveit spilte også sammen i midten mot Tsjekkia i 33 minutter. Da ble Rosenborgs Reginiussen skadet i første omgang. Men det han så den lille halvtimen, og det han fikk se gjennom hele kampen mot Nord-Irland var noe som han vil gjenskape.

Etter at han tok over som landslagssjef tidlig på året har han prøvd forskjellige konstellasjoner i midtforsvaret. Nå har han lykkes.

– De to spilte en megt god kamp.

Lenge til neste gang det er alvor

Nå er det 10 måneder til neste gang Norge skal spille en landskamp hvor det handler om poeng og kvalifisering. Det er en tid svensken skal bruke til å jobbe med angrepsspillet.

– Vi må bli litt mer aggressive når vi vinner ballen. Det finnes tendenser, men det må bli bedre, sa Lagerbäck.

Landskampsesongen er ikke helt slutt for Norge. Det jobbes med å skaffe motstander til to landskamper i den internasjonale pausen i november.

– Vi ønsker oss lag som ligger bedre an på FIFA-rankingen enn oss. Ikke de aller beste lagene, men lag mellom 20. og 30. plass.

Kampen mot Nord-Irland kalte han interessant.

– Vi spilte mot et meget godt organisert lag.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  VERDEN
  Publisert:

  Festvideo skaper trøbbel for den finske statsministeren. Sier seg villig til å narkotestes.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5