Kan ikke bruke alle «Annan-pengene»

<p>Fansen skriker etter forsterkninger. Men Erik Hoftun kan ikke love at supporterne får det som de vil.</p>

VIL FORSTERKE LAGET: Sportsdirektør Erik Hoftun.

Etter at profilene har forsvunnet fra Lerkendal én etter én den siste tiden, har RBK-supporternes rop etter spillerkjøp økt i volum. Dette har sportslig leder Erik Hoftun full forståelse for.

— Fansen ønsker jo at de beste spillerne blir i klubben og at RBK kan stille et sterkest mulig lag. Det ønsker vi også. Jeg skjønner også det at det virker som at vi umiddelbart har mistet sentrale spillere, som vi ikke har erstattet ennå. Men vi har fortsatt gode spillere. Det er ikke sånn at vi står på bar bakke, sier Erik Hoftun til Adresseavisen.

Frigjør Annan-utgifter

— Salget av Anthony Annan er et godt eksempel på det. Vi kunne tviholdt på ham denne sesongen, men da hadde vi ikke fått noe igjen for ham etterpå. Det hadde vært veldig kortsiktig tankegang, og nå har vi fått gode penger igjen. Det gir oss klart flere muligheter på overgangsmarkedet, sier han.

I natt stengte det internasjonale overgangsvinduet, og dermed ble Annans 21-millionerssalg den siste transaksjonen ut fra Brakka i denne omgang. Nå handler alt om å forsterke. Det norske vinduet stenger først 31. mars, og RBK står fritt til å handle fra hele verden.

Samtidig er det ikke slik at klubben nå kan øse ut av pengene de fikk inn for Annan. Rosenborg har allerede budsjettert med spillersalg i 2011, og en god del av overgangssummen går inn der. Videre går 2,5 millioner kroner til Start, som RBK hentet Annan fra i 2008. RBK-leder Nils Skutle forklarer at klubben får noe mer midler til kjøp, men mest fordi man ikke lenger har utgifter på ghaneseren:

- Vi har ingen kostnader på ham, i form av nedskriving og lønn. De pengene frigjøres, i tillegg til det vi allerede har satt av til kjøp, forklarer han.

Etter det Adresseavisen forstår hadde RBK regnet med en avskriving på ghaneseren på drøyt tre millioner kroner for 2011-sesongen, pluss at han i 2010 hadde en lønn på 2,7 millioner.

Rosenborg jobber nå med å få inn en midtbanespiller og en angrepsspiller, i tillegg til at man vurderer ytterligere én posisjon - trolig på stopperplass. Etter at det internasjonale overgangsvinduet stengte i natt, vet Hoftun og co i større grad hva man har å forholde seg til.

— Det betyr at det er færre muligheter for mange spillere, og det er en fordel for oss, sier Erik Hoftun.

- Kan du love fansen at det kommer spillere inn?

- Man kan aldri love noe i denne jobben, men vi jobber jo for å få det til.

- Og da er det spillere som kan gå rett inn og forsterke?

— Det er det vi primært ønsker. Det finnes også spillere med stort utviklingspotensial, som kan bli veldig gode i løpet av to år. Men vi skal ut i en mesterligakvalifisering til sommeren, og den blir minst like viktig i år som i fjor, sier Hoftun.

Situasjonen for de RBK-aktuelle:

Bakary Saré, Anderlecht

 • Ble forsøkt lånt ut til belgiske Eupen, men ønsker selv en retur til Trondheim på permanent basis. Ifølge flere belgiske aviser er han priset til et tosifret antall millioner, men denne skal det være mulig å justere ned.

Bjørn Helge Riise, Fulham

 • Ble ikke solgt i går, og dermed øker sjansene for at han havner i Norge igjen. Aller helst på lån. Men RBK vil – om et fremstøt kommer – få konkurranse fra andre norske klubber.

Pontus Farnerud, Stabæk

 • Adresseavisen vet at RBK vurderer Farnerud i en sentral rolle på midtbanen. Svensken har uttalt at RBK er en «stor klubb», og at han «har veldig sans for Jan Jönsson». Har ett år igjen av kontrakten.

Henning Hauger, Stabæk

 • Også en mann Jönsson har lyst på etter Annan-exiten. Overfor Adresseavisen sier Hauger at han ikke utelukker noe som helst, men at han aller helst vil til utlandet etter at kontrakten er over ved jul.

Kara M'Bodj, Tromsø

 • Rosenborg har ikke gjort noe framstøt på spilleren, som uansett anses å bli dyr. Men TIL sliter veldig med økonomien, og «Kara» sa rett ut til Adresseavisen i går at «alle spillere i eliteserien kunne tenke seg å spille for Rosenborg.»

Fredrik Nordkvelle, Strømsgodset

 • Har vært stille fra RBK-ledelsen på klubbtelefonen i Drammen i det siste. Nå har Nordkvelle mer og mer innstilt seg på ett år til i Godset, om RBK ikke raskt kommer tilbake på banen.
 • Adresseavisen vet også at RBK har blitt informert om en defensiv midtbanespiller fra Uruguay, som spiller i den hjemlige serien. Her skal det ikke ha skjedd noe mer foreløpig.
 • I tillegg har Tore Reginiussens agent Rune Hauge tidligere omtalt RBK som «interessant», mens klubben altså glapp Yssouf Koné etter at Koné snudde i siste sekund og i stedet havnet i Vålerenga.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk