Fotball

Herrem-dobbel holdt ikke til seier

Åsanes mistet ledelsen to ganger mot Bryne etter sjeldne forsvarsfeil.

  • Lars E. Måseide

Åsane hadde bare sluppet inn ett mål i serien før møte med Bryne på Myrdal Gress. Men forsvarsfeil sørget for at Bryne utlignet to ganger, etter at Geir André Herrem hadde ført oransjetrøyene i ledelsen ved to anledninger.

— Det første er et straffespark. Det er unødvendig, men slikt kan skje. At det andre målet kommer på den måten er veldig irriterende. Der er det en av våre som sover totalt i timen, uten å nevne navn, sier Åsanes trener, Kjetil Knutsen, etter hjørnesparket som ga 2-2. ## - To enkeltfeil

Både Eirik Wollen Steen og Fredrik Pallesen Knudsen misset i markeringen da Skartun stanget inn sitt sjette mål for sesongen.

MÅLSNIK: Geir Andre Herrem har vært en av Åsanes viktigste spillere siden han kom til klubben I fjor. Mot Bryne puttet han to ganger, men det ble bare ett poeng til "martyrene".

— Vi slipper ikke til så mye sjanser, men det er to enkeltfeil. Jeg lager straffe og så er det en som slipper markeringen, sier Steen.De to stopperne har så langt hatt en god sesong og har klar arbeidsfordeling i Åsanes bakre rekker – Knudsen går i duellen, mens Steen løper opp bakromsløpet.

— Det er en veldig fin fordeling og samarbeidet blir bare bedre og bedre for hver kamp. Han er en duellspiller og jeg kan bruke farten min. I dag var det et feilskjær, dessverre, sier Steen.

Scoring etter 20 sekunder

Åsane trengte ikke lange tiden på å ta ledelsen mot Bryne. Herrem brukte bare 20 sekund på å finne nettmaskene mot sin gamle klubb.

På overtid av overtid i førsteomgang var han nok en gang giftig, og førte oransjetrøyene igjen i ledelsen.

— Det går vel knapt an å få en bedre start enn det vi gjorde. Jeg har vært flink i oppkjøringen og mellom kampene, så formen min er bra for tiden, sier tomålsscoreren.

- Jeg løper ifra de fleste

Den raske lysluggen kom til Åsane i fjor høst og var en sterk bidragsyter til at laget holdt seg i 1. divisjon. Først nå mener han at han får ut potensiale sitt som spiss.

— Det tok litt tid i begynnelsen å lære hverandre å kjenne, men nå begynner de andre på laget å spille på mine styrker. Jeg løper ifra de aller fleste i denne ligaen, så det er bare spille i bakrom, sier Herrem med et smil.

En lårhøne gjorde at han måtte avslutte kampen tidlig, men rogalendingen har et mål om et målsnitt på 0,5 mål per kamp. Om han spiller alle kampene vil det bety 15 mål i serien.

LES OGSÅ:

Les også

Det tidlige målet ødela alt for Brann

Herrem i form

Det tror Knutsen kan være utslagsgivende for Åsane.

— Det sier seg selv at det å ha en spiss som setter tosifret antall mål, så gir det mange poeng til oss. Det er lenge siden han har vært på et så høyt nivå som han er på nå, så han blir helt klart viktig for oss utover, mener Knutsen.

Kampen hadde trolig også sett annerledes ut om Martin Ueland hadde satt straffen Herrem skapte i det niende minutt.

Isteden var det altså jærbuene som scoret på straffe, og senere utlignet til 2-2. Svak annenomgang

Før kampen hadde Åsane-treneren et fokus på å få en god førsteomgang. Det klarte de, men da lugget det mer i annenomgangen.

— Jeg er veldig fornøyd med førsteomgangen, men i annenomgangen blir vi presset litt bakpå. Vi ville gå ut rett ut fra startblokkene, men en kombinasjon av baneforholdene og et godt Bryne gjorde at annenomgangen ikke var veldig bra, sier Knutsen.

Han mener gressbanen på Myrdal Gress tapper spillerne for krefter. Forhåpentligvis er spillerne restituert til cup-kampen mot Haugesund på onsdag.

Les mer om

  1. Fotball 1. div
  2. Åsane Fotball
  3. Bryne FK