Fotball

Giggs innrømmer at han kan forlate United

Manchester Uniteds midlertidige manager Ryan Giggs (40) utelukker ikke at han kan komme til å bli manager i en annen klubb.

Ryan Giggs har klare ambisjoner om å bli manager på permanent basis. Spørsmålet er om han blir i United eller forlater klubben etter sesongen. NTB Scanpix

 • Steinar Danielsen

Ryan Giggs har i øyeblikket manageransvaret for Manchester United, men den regjerene engelske ligamesteren ser ikke på waliseren som en kandidat til å lede klubben også neste sesong.

40-åringen kan i stedet ende opp som assistenten til den neste United-manageren. Eller han kan ta over som manager i en annen klubb. Giggs har nemlig så store ambisjoner i treneryrket at han ikke vil utelukke at han forlater klubben han har spilt for siden 1991. — Du kan aldri svare ja eller nei på det. Jeg er fremdeles en en ung mann i treneryrket, sier Giggs til BBC.

92-årgangen vrakes?

Svaret er neppe hva Manchester United-fansen ønsker å høre. Supportere og flere av spillerne i klubben har siden David Moyes' avgang ytret et ønske om at Ryan Giggs skal gjøres til klubbens permanente manager.

szbbb1b9.jpg

Drømmen er at Giggs og resten av "Class og 92" — juniorlaget som vant FA Youth Cup i 1992 - skal få en sjanse til å lede United tilbake til toppen. I stedet ser det ut til at Louis van Gaal hentes inn som manager. Da kan både Giggs og hans nåværende medhjelpere Nicky Butt, Paul Scholes og Phil Neville i verste fall være ferdige i klubben.

- Min avgjørelse

Ifølge flere britiske avsiser er det nemlig ikke gitt at Giggs velges inn i trenerteamet til den manageren. I såfall står med waliseren med to valg. Å trene en annen klubb eller å forlenge spillerkarrieren i United.

- Det er en avgjørelse som blir opp til meg og den nye manageren, om han ønsker meg, sier Giggs til BBC.

Spilleren med draktnummer 11 har ledet United i de to siste ligakampene mot Norwich og Sunderland. Foreløpig har den spillende, midlertidige manageren ikke valgt å sette innpå seg selv.

— Det perfekte scenarioet ville vært å bytte meg selv inn og at jeg jeg scorer, men fotball fungerer ikke på den måten, sier Giggs.

SPORTSDØGNET:

Les mer om

 1. Engelsk fotball
 2. Manchester United

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Giggs vurderer sin framtid i United

 2. FOTBALL

  Ferguson vil ha Giggs som fast United-manager

 3. FOTBALL

  Giggs: - Jeg var ikke klar for United-jobben

 4. FOTBALL

  Ryan Giggs: - Jeg har gitt meg selv en femårskontrakt!

 5. FOTBALL

  Britiske medier: Giggs misfornøyd med behandlingen - på vei ut av United

 6. FOTBALL

  Engelske aviser: Van Gaal klar for United