Høgmo vil spille landskamper i Bergen og Trondheim

Per-Mathias Høgmo vil ta med landslaget nærmere folket.

Per-Mathias Høgmo liker tanken på å spille landskamper utenfor Oslo.

I fjor høst spilte Norge mot Skottland i Molde, og onsdag venter De forente arabiske emirater i Stavanger. Kvalifiseringskampene skal spilles på Ullevaal, men privatkampene kan i større grad bli flyttet ut av hovedstaden.

— Det var en utrolig glede å være i Molde på et fullsatt stadion mot Skottland i fjor høst. Det var en fantastisk ramme rundt den kampen. Det ryktes om godt salg i Stavanger. Denne type kamp, altså utenfor kvalik, er en god idé som vi kanskje kan forfølge videre, sier Høgmo til NTB.

Første på Viking stadion

- Du åpner for at landskamper spilles i Bergen og Trondheim?

Les også

Kun halve Norge-troppen spilte 90 minutter i helgen

— Ja, det kan være. Det var også flere andre som hadde lyst å skape engasjement i sin by denne gangen. Det er positivt, sier Høgmo.For første gang spiller A-landslaget på Viking stadion i Stavanger. Det er for øvrig tiende gangen at herrelandslaget spiller landskamp i Stavanger (og Rogaland).

Håper på over 10.000

Tidligere har Viking vært vertskap for kvinne- og U21-landskamper.

Les også

Ingen Ødegaard i landslagstroppen

— Det er solgt 5500 billetter, og vi har et håp og et mål om 10.000-12.000. Interessen er god, også fordi Yann-Erik de Lanlay og André Danielsen er med fra Viking. I tillegg til Jone Samuelsen (Odd) og Rune Almenning Jarstein (Hertha), som publikum kan få et gjensyn med, sier Vikings kommunikasjonssjef Ole Askeland til NTB.- Og mange er nysgjerrige og vil se Martin Ødegaard, som ligger an til å bli tidenes yngste landslagsdebutant, fortsetter Askeland.

Kjellsen-rekord ryker

Ødegaard er bare 15 år gammel. Han blir tidenes yngste norske landslagsspiller om han slipper til i Jåttavågen onsdag kveld.

Da ryker nemlig Tormod Kjellsens rekord fra 1910. Ødegaard setter dermed ekstra piff i en privatlandskamp hvor hjemlige spillere skal testes før høstens EM-kvalik. (©NTB)