Fotball

Sanchez reddet Arsenal

Chileneren med nok en viktig scoring da Southampton ble slått.

DAGENS MANN: Alexis Sanchez scoret kampens eneste mål. Foto: NTB scanpix

 • NTB

Arsenal og Southampton sløste ikke med sjansene på Emirates onsdag. Det skjedde lite foran målene før Alexis Sanchez fant åpningen for Arsenal snaue to minutter før slutt.

Da fikk han en ball i beina på 10-12 meters hold og satte ballen kontant i mål etter at en Southampton-spiller hadde handset, og på et tidspunkt da det var litt panikk i gjestenes forsvar.

Southampton-keeper Fraser Forster som på mange måter holdt Southampton inne i kampen, var sjanseløs på scoringen, men han hadde flere kvalifiserte redninger, og uten ham ville nok Arsenals seier vært større.

Men Sanchez fikk i alle fall liv og varmen inn i hjemmepublikummet med målet sitt helt på tampen.

Var sliten

— Det er bare å bøye seg i støvet for Alexis Sanchez som klarte å avgjøre denne kampen. Han fant ressurser til å score, selv om han var svært trøtt og sliten, sa Arsène Wenger etter at Sanchez hadde sikret tre poeng. Manageren var et eneste stort smil etter at den jevne kampen var vunnet.

Southampton-keeper Fraser Forster som på mange måter holdt Southampton inne i kampen, var sjanseløs på scoringen, men han hadde flere kvalifiserte redninger, og uten ham ville nok Arsenals seier vært større.

– Dette var skuffende. Vi holdt dem i 90 minutter, men misset i avslutningen. Vi hadde ikke hellet med oss i denne kampen, der vi også mistet en mann med skade helt mot slutten, sa Southampton-keeper Fraser Forster til BBC etter kampen.

Les også

Fantastiske Agüero senket Sunderland

Få sjanser

Kampen ble heller tam. Det var svært få sjanser til noen av lagene, og noen minutter før slutt fikk gjestene fra Southampton Toby Alderweireld skadd, slik at laget måtte avslutte med bare ti mann.

Men det gjorde lite for kampen, der ingen av lagene klarte å tilrive seg noe overtak. Det var en stor sjanse til hvert av lagene i første omgang. Etter pause var det Arsenal som hadde de største mulighetene.

Olivier Giroud hadde en stor mulighet vel 20 minutter før slutt, og bare tre minutter før full tid var det Southamptons Forster som reddet scoring, men det var bare en midlertidig utsettelse, for to minutter før slutt sang det i nettet fra Sanchez.

Les også

Spurs sprakk i Edens hage

Tamt

Det ble en litt tam åpningsomgang på Emirates stadion. I løpet av de første 45 minuttene hadde lagene en stor sjanse hver seg. Graziano Pellè satte ballen skyhøyt over fra kort hold etter 14 minutter spill, på en sjanse som burde gitt uttelling.

I sluttsekundene hadde Arsenal corner. Ballen gikk via en Arsenal-spiller og et Southampton-hodet, men Fraser Forset i Southampton-målet presterte en feberredning og fikk slått til corner.

Arsenal kom best i gang, men ingen av lagene klarte å skaffe seg noe avgjørende overtak før pause. Publikum var ikke fornøyde med Danny Welbeck og co., men de ga hjemmespillerne stor støtte gjennom hele omgangen.

Femte på rad

For Arsenal var dette den femte kampen på rad uten at det ble scoring i første omgang. Trøsten for hjemmespillerne da de gikk til pause fikk være at det er blitt scoringer i løpet av de siste 45 minuttene.

Southampton har vist at det ikke er et enkelt lag å spille mot, og anført av Graziano Pellè spilte laget seg fram til flere gode muligheter i løpet av åpningsomgangen og de første minuttene av annenomgangen.

Det virket som om Arsenal hadde rimelig god kontroll bakover i første omgang, men hjemmelaget slet med å komme seg fram på banen og spille seg til de store og gode sjansene. (©NTB)

Arsenal – Southampton 1-0 (0-0)

Mål: 1-0 Alexis Sanchez (89).

60.025 tilskuere.

Chelsea – Tottenham 3-0 (2-0)

Mål: 1-0 Eden Hazard (19), 2-0 Didier Drogba (22), 3-0 Loic Remy (73).

41.518 tilskuere.

Everton – Hull 1-1 (1-0)

Mål: 1-0 Romelu Lukaku (34), 1-1 Sone Aluko (59).

34.645 tilskuere.

Sunderland – Manchester C. 1-4 (1-2)

Mål: 1-0 Connor Wickham (19), 1-1 Sergio Aguero (21), 1-2 Stevan Jovetic (39), 1-3 Pablo Zabaleta (55).

41.152 tilskuere.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City19125236132341
2Manchester United19124336251140
3Leicester City19122535211438
4West Ham United2010553024635
5Liverpool1997337221534
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Engelsk fotball
 2. Premier League
 3. Arsenal FC
 4. Southampton FC

Relevante artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  City suverene i toppkampen: - Vi slo et veldig bra lag

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Tottenham fester grepet om europaligaplass

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Alexis Sánchez reddet Arsenal - roses av Wenger

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Superinnbytteren Giroud berget heldig Arsenal-poeng

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Først ble han pappa, så scoret han da Arsenal vant

 6. FOTBALL
  Publisert:

  United-sjefen refser eget lag etter seier