Fotball

TV-ekspert til angrep på Lagerbäck: – Virker som han gir blaffen i Eliteserien

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen reagerer på det han oppfatter som gjentatt nedsnakking av Eliteserien. Slik svarer Lagerbäck på kritikken.

Lars Lagerbäck etter 2–0-seieren på Færøyene. Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

 • Pål Strande Gamlemoen

Det var under søndagens «FotballXtra» på TV 2 Mathisen langet ut mot Lagerbäck.

– Han (Lagerbäck, jou.anm.) gir blaffen i Eliteserien, virker det som. Han benytter mange muligheter til å snakke ned nivået i Eliteserien, og til å si «dette er ikke et nivå jeg kan velge spillere ut fra», sa Mathisen.

Forrige landslagstropp, mot Romania og Færøyene, inneholdt tre eliteseriespillere: Rosenborgs André Hansen og Birger Meling, i tillegg til Odd-keeper Sondre Rossbach.

 • LES OGSÅ: Svenskene raser mot navnet «kvinne-VM». Det norske landslaget møter debatten med et skuldertrekk.

– Unødvendig

Mathisen syntes også det er merkelig at Norges Fotballforbund tillater at Lagerbäck snakker som han gjør om Eliteserien. Han mener det bygger ned Eliteserien som produkt.

– At en sjef som er så mektig, er så respektert og har så stor stemme snakker ned nivået hver eneste gang, forstår jeg ikke. Jeg forstår ikke motivasjonen.

Brann-spiller Kristoffer Løkberg var også i TV 2s studio. Han mener også det er unødvendig av Lagerbäck og uttale seg slik han gjør om Eliteserien.

– For enkelte er det den motivasjonsfaktoren de trenger. Håpet og gløden er alltid der fordi du drømmer om å oppnå noe, for eksempel spill på landslaget.

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen er lei det han føler er gjentatt nedsnakking av nivået i Eliteserien. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Slik svarer Lagerbäck

På Færøyene sa Lagerbäck at eliteserielag ville hatt problemer med å bryte ned laget Norge slo 2–0. Også da reagerte Mathisen på måten Lagerbäck uttalte seg.

Landslagssjefen kjenner seg ikke igjen i den tidligere Start-spillerens kritikk.

– Jeg nedvurderer på ingen måte Eliteserien. På direkte spørsmål forholder jeg meg til fakta og UEFAs klubbranking er eneste objektive fakta. Da jeg ble spurt om Færøyenes kvalitet, svarte jeg ærlig ut ifra min subjektive vurdering. Jeg mener at mange eliteserielag ville hatt problemer med å bryte ned et hardtarbeidendes Færøyene på hjemmebane, på samme måte som andre landslag har hatt det, skriver Lars Lagerbäck i en SMS.

Han lover alle fotballinteresserte at han og assistent Per Joar Hansen vil gi en spiller i Eliteserien akkurat de samme mulighetene som alle andre spillere, så lenge han blir vurdert som god nok. For øyeblikket følger han og «Perry» 35 spillere ekstra nøye, opplyser Lagerbäck.

– Om en spiller utenfor denne gruppen presterer bra, følger vi opp spilleren umiddelbart for å vurdere om han bør med i kommende tropp. Vi så for eksempel Stefan Strandberg i seks kamper før vi tok han ut på siste samling.

Relevante artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Har ledet Norges beste lag i ni måneder uten en lyd fra landslaget. Det overrasker Molde-treneren.

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Lagerbäck hardt ut mot landslagsprofil: – Aldri opplevd at spillere har gått over grensen på denne måten

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Landslagssjefen om Eliteseriens store formspiller: - Ikke høyaktuell for troppen

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Lagerbäck nådeløs mot U21-trioen: – Da passer man ikke inn i et landslag

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Eksperter kritiserer landslagsledelsen: – Merkelig fokus

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Klaveness i stort intervju: – Vi frykter konsekvensene fra UEFA