Fotball

Har gitt 120 millioner på 12 år: Åpner for å bruke nye Mohn-penger på TIL i sommer

Trond Mohns tromsørådgiver går langt i å love at penger stilles disponibelt de neste månedene til nye spillere – hvis andre også er med å ta regninga.

I TROMSØ: Sist fredag var Trond Mohn i Tromsø for å overvære åpningen av PET-senteret på UNN, der han har bidratt med flere titalls millioner kroner.
  • Rune Robertsen
    iTromsø

Kjell Kolbeinsen er Mohns rådgiver i Tromsø og Nord-Norge. Onsdag kveld var han på plass for å fortelle hvem som får kunstgresset på Alfheim som byttes ut til sommeren. Trond Mohn betaler nemlig regningen på cirka tre millioner kroner for at «Gutan» skal få splitter nytt dekke i sommer.

I tillegg var Mohn med på å betale lønna til Robert Taylor og Daniel Berntsen som kom til Alfheim i vinter. Overganger som var gratis, men ikke innenfor TILs lønnsbudsjett. Dette kommer på toppen av alt TIL har fått fra Trond Mohn gjennom årene.

Mer penger kan i løpet av kort tid være på vei fra den gavmilde bergenseren som seinest var i Tromsø i forrige uke for å være med på åpningen av PET-senteret på UNN. Der har Mohn vært inne med et titalls millioner.

Mer penger kan i løpet av kort tid være på vei fra den gavmilde bergenseren som seinest var i Tromsø i forrige uke for å være med på åpningen av PET-senteret på UNN. Der har Mohn vært inne med et titalls millioner.

Les også

Disse ni plassene i Tromsø får kunstgresset fra Alfheim

– Vi er med, om andre er med

Til iTromsø forteller Kolbeinsen følgende rundt et nytt TIL-bidrag i sommervinduet som åpner 19. juli.

– Vi er tilsnakkende, sier Kolbeinsen og legger til:

– Men det er viktig at det er spleiselag med tre likeverdige parter, synes jeg.

For da overgangene til Berntsen og Taylor ble en realitet var det flere med på laget, noe Kolbeinsen bekrefter. Blant disse var entreprenørselskapet Consto, en mangeårig sponsor og samarbeidspartner av TIL.

GAVMILD: Her er Trond Mohn (til høyre) på besøk i Tromsø i vinter. Her ser han på planene for nye Alfheim arena sammen med Kjell Kolbeinsen og TIL-direktør Stig Arne Engen (til venstre).

I mai omtalte iTromsø TILs økonomiske utfordringer inn mot overgangsvinduet i sommer. Sportssjef Svein-Morten Johansen fortalte åpenhjertig om at TIL er avhengig av å selge spillere dersom noen nye skal inn. Alternativet er å få hjelp av gode venner, som Trond Mohn.

– Jeg har myndighet over for Trond Mohn her i nord, og jeg har vært klar til Svein-Morten på at vi kan være med, hvis andre er med, sier Kolbeinsen.

Hyller Mohn

TIL-trener Simo Valakari vil være meget forsiktig hvis det kommer midler i sommer.

– Hvis vi kan vil vi forsterke laget, men jeg kjenner situasjonen til klubben. Jeg vet at vi må være forsiktige med hva vi gjør. Selv om vi hadde hatt penger tilgjengelige er det ikke sikkert vi ville brukt dem på nye spillere fordi vi ikke vil kaste dem bort, sier Simo Valakari til iTromsø.

– Det Trond Mohn har gjort for klubben, byen og landsdelen er utrolig stort. Vi må se dette i et større bilde. Hel utrolig at han vil gi gaver. Vi må virkelig respektere at en som Trond gir oss disse pengene, og det ville være så lett for oss å misbruke de pengene vi har fått, Det vil vi ikke gjøre, sier Valakari til iTromsø.

Valakari trekker videre frem Mohns siste bidrag til TIL med tanke på kunstgresset som «fantastisk»

TIL kan i sommer kjøpe Robert Taylor ut av kontrakten med AIK for en sum på vel én million kroner. På direkte spørsmål om Trond Mohn kan være interessert i å finansiere deler av den overgangen svarer Mohn følgende.

– Vi har ikke tatt stilling til det foreløpig. La oss ta det når den tid kommer, sier Kolbeinsen til iTromsø.

Les mer om

  1. Tromsø IL