Fotball

Berishas scoringer sendte Dortmund ut av Europaliga

Fiaskoen komplett for tyskerne.

Valon Berisha i duell med svenske Alexander Isak i Salzburgs 0-0-kamp mot Borussia Dortmund. Det resultatet sendte Berisha og Salzburg videre til kvartfinale i europaligaen med 2-1 sammenlagt.

Salzburg – Borussia Dortmund 0-0, sammenlagt 2-1

Salzburg er klar for sin første kvartfinale i Europa på 24 år. Valon Berishas to mål i bortemøtet med Borussia Dortmund forrige uke ble avgjørende.

Med 0-0 i torsdagens returkamp gikk Salzburg trygt videre med 2-1-seier sammenlagt. Dortmund måtte score minst to mål for å rappe avansementet, men den tyske storklubben klarte aldri å overliste Alexander Walke i Salzburg-målet.

Ved to anledninger var Hwang Hee-chan nær ved å ta ut all spenning i oppgjøret, men Dortmund-keeper Roman Bürki sto i veien. To minutter på overtid hamret i tillegg Munas Dabbur ballen i tverrliggeren etter en Salzburg-kontring.

I første kamp ble Dortmund rystet av Berishas to scoringer. Kosovo-spilleren med oppvekst i Egersund ordnet da 2-0 i løpet av sju minutter tidlig i annen omgang.

Torsdag fant han ikke nettmaskene.

Les også

Arsenal-helten hudflettes for å ha lurt den svenske dommeren

Lenge siden sist

Det gjorde heller ikke Fredrik Gulbrandsen, som entret banen som innbytter etter 66 minutter. De kan uansett juble for et etterlengtet Salzburg-avansement i Europa. Det er første gang at et østerriksk lag er klar for kvartfinale i europaligaen med dagens format.

Riktignok tok Salzburg seg til finalen i turneringens forgjenger, UEFA-cupen, i 1994. Den gang gikk klubben under navnet Austria Salzburg.

Borussia Dortmund skuffet i mesterligaen i høst. Tyskerne ble likevel sett på som en av favorittene til å vinne den nest gjeveste europacupen, men Salzburg viste seg å være for sterk.

Reus og Götze ut i pausen

Dortmunds østerrikske trener Peter Stöger mønstret sitt sterkeste lag i Salzburg. Bak spydspissen Michy Batshuayi lå tre prominente navn i form av André Schürrle, Marco Reus og Mario Götze, men det var likevel Salzburg som skapte de største sjansene.

Stöger valgte oppsiktsvekkende nok å bytte ut både Reus og Götze i pausen. Det hjalp svært lite. Først mot slutten av kampen klarte Dortmund å tilrive seg et overtak i kampen, men scoringene uteble.

RB Leipzig er dermed Tysklands eneste representant i kvartfinalene i europaligaen. Tidligere torsdag spilte laget 1-1 borte mot russiske Zenit St. Petersburg. Det var nok til å gå videre med 3-2 sammenlagt.

Les mer om

  1. Borussia Dortmund
  2. Fredrik Gulbrandsen
  3. Valon Berisha