Fotball

Kent-Are (20) lanseres som fremtidens TIL-kaptein: – Vil vokse mot å bli en ledertype

Han er fortsatt bare 20 år, men TIL mener Kent-Are Antonsen allerede er en ledertype i spillerstallen.

Kent-Are Antonsen forlenget i går avtalen med Tromsø IL. Kanskje blir han kaptein på Alfheim en dag?
 • Øyvind Sivertsen
  iTromsø

ALFHEIM: I dag signerte Antonsen en ny kontrakt med varighet ut 2018-sesongen. Sportssjef Svein-Morten Johansen fremhevet Antonsen som et kapteinsemne.

– Han er en sånn type, som har et lederpotensial, og spesielt ute på banen. Han har en nerve og tilstedeværelse, og lederegenskaper som også kan utvikles, sier sportssjefen til iTromsø.

GOD STEMNING: Svein-Morten Johansen og Kent-Are Antonsen på gårsdagens pressekonferanse. Sportssjefen understreker at det er viktig å beholde klubbens beste unge spillere, slik at de ikke forsvinner for småpenger, samt at de skal være en del av stammen i TILs lag i årene fremover.

20-åringen fikk med seg at Johansen fremhevet venstrebackens som et kapteinsemne på torsdagens pressekonferanse.

Les også

Antonsen forlenger med TIL

– Det er spennende. Jeg stiller meg ikke kritisk til det. Jeg sier ikke at jeg skal ta over kapteinsbindet, men å vokse mot å bli en ledertype kan være bra for utviklingen, sier Antonsen til iTromsø.

– Du sier ikke nei takk om du blir spurt om å bli kaptein om noen år?

– Hvis Simen (Wangberg) forsvinner, og tiden er inne for min del, har jeg ingenting imot å bli kaptein, svarer Antonsen.

Familieforøkelse

For seks uker siden ble han og samboer Tina Gjøvik foreldre til Nellie Gjøvik Antonsen. Nå har familien fått en mer langsiktig tilstedeværelse i Tromsø.

– Planen var uansett å bli her i ett år til. Jeg er glad for at det er signert for ytterligere to år. Det er fint for familien å slå seg litt til ro før vi eventuelt flytter på oss. Vi får se hvordan det utvikler seg, sier Antonsen.

Storsteinnes-gutten har spilt 28 seriekamper – 27 fra start – for ”Gutan” i år. Antonsen scoret tre seriemål fra sin venstrebackposisjon.

Les også

TIL har gitt nytt tilbud til Orsulic

Men for lagets del ble det en tøff sesong med bunnstrid.

– Vi må prøve å ta et ekstra steg, og komme unna den sumpen og se oppover tabellen. Potensialet er bedre enn vi fikk ut i mange kamper. Hvis vi greier å få til et jevnere banespill så tror jeg vi kan avansere noen plasser på tabellen, sier Antonsen.

Men da bør også TIL forsterke stallen.

– Det må nok en spiss til. Og de henter sikkert en keeper også, sier Antonsen.

Hyller Storsteinnes

Det er nå hele syv «NTG-produkter i TILs A-stall.

– Det er fantastisk for oss. TIL skal være en utviklingsklubb og NTG er en viktig del av det. Vi ønsker å fortsette å produsere flere A-lagspillere i fremtiden også, og det er en stor motivasjon og gledelig hver gang en spiller får en profesjonell avtale eller forlenger, sier sportssjef for fotball på NTG, Lars Petter Andressen.

Les også

TIL-talentet klarte bare å gå 10 minutter om dagen

Svein-Morten Johansen sendte også en blomst til Antonsens moderklubb, Storsteinnes IL.

Klubben fra nabokommunen Balsfjord har hatt en stolt tradisjon for å eksportere spillere til TIL. De gamle TIL-heltene Arne Vidar Moen og Morten Pedersen kom også derfra.

– Arne Vidar var den første på tråden da vi informerte styret, forteller TILs sportssjef.

Antonsen dyrkes som venstreback i TIL, men har fortsatt et ønske om å spille sentralt på midtbanen.

– Det slår jeg aldri ifra meg. Om så det er det siste jeg skal gjøre i Storsteinnes IL, så skal jeg spille sentral midtbane før jeg kaster skoene på hylla. Har han (Bård Flovik) lyst til å prøve meg lenger fram så er jeg klar, sier Kent-Are Antonsen.

Les også

 1. Ny klubb for Benny Lekström

 2. Nå er Glimt-styrelederen ferdig som TIL-sponsor

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm1393127121530
2Molde1282222111126
3Viking146442518722
4Strømsgodset136252021-120
5Sarpsborg 081261528181019
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Tromsø IL