Fotball

LSK vant etter Haugesund-sløsing

Lillestrøm inntok medaljeplass.

Moryké Fofana (i midten) jubler sammen med Magnar Ødegaard etter å ha scoret LSK sitt første mål under eliteseriekampen mellom Lillestrøm og Haugesund på Åråsen stadion. Foto: NTB scanpix

Haugesund skapte de fleste sjansene, men var hjelpeløse foran mål og kommer seg ikke vekk fra nedrykksstriden etter søndagens 0-2-tap borte mot Lillestrøm.

Maic Sema og Christian Gytkjær kom begge til en rekke sjanser på Åråsen, men ingen av dem fikk ballen forbi en god Arnold Origi i LSK-målet.

Nærmest mål for bortelaget var Sema, som skjøt i tverrligger etter 55 minutter. Mirko Kramaric var først på returen, men den ble blokkert, før trippelsjansen endte med at Kramaric avsluttet over.

Sema burde også scoret to minutter senere, men fra kort hold headet han løst på keeper. Da var hjemmelagets gode venstreving, Moryké Fofana, langt mer nådeløs. Etter et flott angrep, der LSK tråklet seg gjennom FKH-forsvaret, kunne Fofana iskaldt sette inn sitt femte seriemål for sesongen etter 61 minutter.

Fort Åråsen

Og etter et raid fra hurtige Erling Knudtzon etter 80 minutter, kunne Petter Vaagan Moen gjøre 2-0 fra kort hold.

Det var nok til å sikre LSK tre poeng i en kamp der laget bare i korte glimt imponerte. Magnus Haglunds mannskap står med åtte kamper uten tap (4-4-0). Økonomisk sliter de på Åråsen, men sportslig gjør laget sin beste sesong på mange år.

Åråsen er i ferd med å bli et fort igjen. 7-2-2 er «Fuglas» pene statistikk på eget gress. Nå kan det også bli medalje på klubben som hanket inn trofeer i stor stil på 70— og 80-tallet.

Nedrykksfare

Haugesund på sin side trøbler videre. Laget har ikke vunnet på Åråsen siden 1997. Klubben har kun tatt ett poeng på sine fire siste kamper i eliteserien. Høsten ser ut til å bli en kamp for å unngå nedrykk til 1. divisjon.

Borteformen til FKH skremmer ingen. 2-2-7 er den dystre reiseformen for Jostein Grindhaugs lag.

Og når verken Sema eller Gytkjær scorer på store sjanser, ble også turen hjem fra Åråsen av den tunge sorten. (©NTB)

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt11003033
2Viking11003123
3Molde11002023
4Rosenborg10101101
4Vålerenga10101101
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Lillestrøm SK
  3. FK Haugesund