Fotball

Kapteinen om Sevilla-trekningen: - Pokker

MFK møter dobbeltmester Sevilla til dyst i Europe League.

Daniel Berg Hestad etter dagens trekning.
  • Magnus Petter Harnes

Det varte og rakk, men nesten helt til slutt i mandagens Europa League-trekning ble det klart at MFK skal ut mot spanske Sevilla i 16.-delsfinale. Sevilla har vunnet turneringen to år på rad — totalt har de fire EL-pokaler stående.

Kampen skal spilles i februar.

— Tøff motstander. Kanskje den tøffeste motstanderen vi kunne trukket, var MFK-manager Ole Gunnar Solskjærs umiddelbare reaksjon.

Les også

Spansk motstand for Molde i Europa League

— Men det er en spennende utfordring, og et nytt bekjentskap for oss. Jeg har sett dem for ikke lenge siden, da de spilte supercup-finale mot Cardiff for litt over ett år siden. Det er et lag med fart og styrke, men det er muligheter der også, sier Solskjær.

Han lover at de skal være godt forberedt.

— Nå har vi en ukes trening, så har vi et par-tre uker fri, så er vi i gang ganske tidlig i januar. Da har vi fem-seks uker til kampen, så vi skal sørge for å være i god stand.

- Pokker

Blant spillerne som møtte opp i veteran-loungen på Aker stadion for å overvære trekningen var kaptein Daniel Berg Hestad.

— Hva er din umiddelbare reaksjon etter trekningen?

— Pokker.

— Kunne det vært verre?

— Ja, vi kunne møtt Dortmund. Men det er en attraktiv motstander – et av de beste laga kvalitetsmessig. Det er det ikke tvil om. Men når det er sagt er de ikke like gode som de var i fjor, sier Hestad.

Han tror mange tilhengere vil bli med på turen til Sevilla, selv om MFK muligens er så langt unna favoritter som man kan bli.

— De fleste laga i seeding-gruppe to hadde vært fornøyd med oss som motstander. Sånn er det bare, men vi gleder oss til dette. Det er en kjempestor utfordring, og et hakk opp fra laga vi har møtt i gruppespillet.

Venting

Molde vant som kjent sin gruppe, og var seedet på lik linje med Tottenham og Manchester United. Men potensielle motstandere av toppkaliber stod likevel på rekke og rad.

Det ble ved et par anledninger pustet lettet ut i lokalet på Aker stadion mandag formiddag. Spesielt da FC Porto dukket opp som motstander for Dortmund, som knuste Odd Grenland 11-5 tidligere i år, satt smilene løst blant ansatte i klubben, spillere, og tilskuere som hadde møtt opp på stadion for å få med seg begivenheten.

Det var også lett latter i salen da danske Midtjylland trakk Manchester United. Latteren ble fort byttet ut med skuffelse da de antatt enklere motstanderne forsvant fra bollen, én etter én.

— Det er flere gode lag her, så det er spørs hvordan vi skal tenke. Vi ønsker jo et lag vi kan spille jevnt med, og da er jo ikke ønskemotstanderen Dortmund, sa administrerende direktør i MFK, Øystein Neerland til Romsdals Budstikke og NRKs samsending før trekningen.

- Men heller danske Midtjylland?

— Tja, det kan du godt si, sier Neerland, som likevel påpeker at Molde havnet på 1. plass i en gruppe med lag som i utgangspunktet er klare Champions League-kandidater, og dermed vil være slagkraftig også i 16.-delsfinalen.

Det ble påpekt at ukrainske Shaktar Donetsk heller ikke er en drømmemotstander, med tanke på utenomsportslige og økonomiske omstendigheter.

Sveitsiske FC Sion ble nevnt som en av kandidatene som ble regnet som mest overkommelig for MFK.

— Jeg tenker at Sevilla sannsynligvis er veldig glad for å møte det de tror er lett motstand. Dette er et godt lag, som er vant til å spille mot gode lag hele tiden. Så vi må være godt forberedt slik at vi kan stå i mot dette også, sier Neerland etter trekningen.

— Men vi har øvd oss godt i høst mot gode lag. Så intet er umulig, vi skal gjøre det vi kan, så skal vi telle opp til slutt.

Les mer om

  1. Europa League
  2. Molde FK
  3. Sevilla FC