Brann-supporternes firma sitter igjen uten en krone: - Det gjør ingenting!

Eirik Birkelund forsvinner uten fortjeneste, men Softball lover nye bidrag.

FERDIG I BRANN: Eirik Birkelund (21) får ikke forlenget sinn Brann-kontrakt. Supporterinvestorene i Softball sier det ikke gjør noe at Birkelund forsvinner gratis.

Eirik Birkelund (21) er den første spilleren supporternes investorselskap, Softball, har lagt penger i, som forsvinner fra Brann.

Tilbake sitter Softball uten en krone, fordi Birkelund ikke selges, men forlater klubben fordi kontrakten hans er ute.

Det gjør ingen verdens ting, mener Softball-sjef Marius Larsen.

— Legger oss ikke opp i Branns valg

— Vi håper alltid å få penger tilbake, men sånn ble det ikke i dette tilfellet. Det er noe vi må regne med skjer innimellom. Det gjør ingenting, sier Larsen.

Han fortsetter med entusiasme:

— Det viktige for oss er at vi bidro til å hente Eirik tilbake, og til å gi ham en sjanse i Brann. Han er en fin fyr og flink spiller, men nå har Brann tatt et valg som de må stå for. Det legger ikke vi oss opp i. Uansett synes vi Eirik har vært verdifull både for Brann og oss.

KAN FORSVINNE: Fredrik Haugen (nummer to fra v.) ble den første Softball-spilleren for rundt fem år siden. Til sommeren er hans Brann-kontrakt ute, og da kan han forsvinne vederlagsfritt fra klubben. Her er Haugen sammen med Softball-gjengen Frode Hellebø (fra v.), Marit Voldsæter og Marius Larsen.

— Hvordan da? - Han har fått utvikle seg i Brann og var med å spille laget opp igjen i eliteserien.

Det er fem år siden Softball bidro til sin første Brann-handel, da Fredrik Haugen (23) gikk fra Løv-Ham til Brann. Siden var de på banen igjen, med et sekssifret bidrag, da Birkelund kom hjem til Norge etter et akademiopphold i franske St. Etienne. Og da Steffen Lie Skålevik (22) ble kjøpt fra Nest-Sotra i sommer, spyttet Softball inn midler for å få handelen gjennom.

Selv om Birkelund-bidraget ikke ga avkastning, lover Larsen at Softball fortsatt ønsker å hjelpe Brann når de kan.

— Vi vil være med etter beste evne. Softball står på og jobber for å bygge opp kapital. Fortsatt er vi veldig lystne på å hjelpe Brann i saker der det passer seg, sier Larsen.

Gjør sportssjefen glad

Brann-sportssjef Rune Soltvedt gleder seg over en sånn melding.

— Det er jo fantastisk. Softball-gjengen er strålende folk som vi har en god dialog med. De forventer ikke avkastning, men vil hjelpe Brann når vi trenger det. Helt herlig, sier Soltvedt.

Formålet med selskapet har fra starten vært å bidra til at lokale talenter for sjansen på Bergens beste lag. Med det som bakteppe, mener Softball Birkelund-prosjektet har vært vellykket.

— Nå håper vi Eirik lykkes der han ender opp. Det var synd for ham at han ikke får fortsette i Brann, men går han for eksempel til Åsane, skal jeg love at vi vil følge ham opp, sier Larsen.

Like etter at BT var i kontakt med Softball-sjefen, ble det kjent at Fredrik Haugen har avslått Branns kontraktstilbud. Haugens avtale med Brann løper ut til sommeren, og det virker sannsynlig at Softball må se enda en av sine spillere forsvinne uten at de får penger for det. Den gamle avtalen med selskapet og Brann, sier at Softball skal ha 75 % av et eventuelt overskudd ved spillersalg.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Rosenborg24128453351844
4Lillestrøm24135641281344
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk