Fotball

Slik skal Rosenborg løfte seg til mesterliga-nivå

RBK-ledelsen har brukt landslagspausen til å finne ut hva som kreves for å lykkes i Europa.

FEIRET MED FANSEN: Målscorer Mushaga Bakenga, Tore Reginiussen og resten av RBK-laget setter svært stor pris på fansen som følger laget rundt hele Norge. - Vi får en helt fantastisk støtte både hjemme og borte. Jeg hørte våre tilskuere bedre enn Stabæks, sier Bakenga. NTB Scanpix

 • Birger Løfaldli
  Adresseavisen

NADDERUD: — Det er voldsomme diskusjoner om hvem som har skylden for at norsk fotball sliter. For oss handler det om å trene mer og bedre, hvis det er mulig, sier Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen til Adresseavisen.

I går kveld ledet han laget sitt til en ny seier. Rosenborg stanget lenge og klarte ikke å få hull på byllen før innbytter Mushaga Bakenga headet ballen i mål etter 84 minutter. Med Mike Jensens scoring på overtid vant RBK komfortabelt 2-0 mot Stabæk i nydelig sensommervær på Nadderud.

Ikke gullfokus

Selv med en ny sterk trepoenger, og selv om seriegullet er så godt som sikret, er det ikke dette som har hovedfokus på Lerkendal om dagen.

Nå handler alt om å bli bedre, for å ta steget inn i gruppespill i Europa neste høst.

— Vi skal prioritere rått det vi mangler i forhold til internasjonalt nivå, sier Ingebrigtsen.

- Hva går det på?

— Det er en kombinasjon, men det er ingen tvil om at konkurrentene utenfor Norge ferdighetsmessig er individuelt bedre enn oss. Både defensivt og offensivt har vi en del å gå på. Det er blant områdene vi jobber med nå.

Terper en-mot-en

Under landslagspausen fikk de hjemmeværende Rosenborg-spillerne tre fridager. Resten av tiden ble brukt til mye og god trening. Ledelsen har diskutert hvordan Rosenborg skal ta steget ut i Europa neste år. Terping på en-mot-en-situasjoner, både i forsvar og angrep, vil bli prioritert de neste månedene.

— Det begynner der, med enkle prinsipper. Ikke minst handler det om å forsvare seg en mot en. Hvis du ser på Italia, så er det kanskje i en egen klasse i verden, sier RBK-sjefen.

AVGJØRELSEN: Her har Mushaga Bakenga endelig fått ballen i mål. Tross massivt press tok det 84 minutter før Rosenborg klarte å score på Nadderud. NTB Scanpix

Om man skal finne noe positivt med at Rosenborg ble slått ut i kvalifiseringen til både Mesterligaen og Europaligaen, er det at færre kamper gir mulighet til mer trening.

Blant de aller beste

— Jeg ville ha vært dum hvis jeg sa at dette er bedre enn spill i Europa, men ulempen med å spille mange kamper er at man ikke få trent skikkelig på det man skal trene på, sier målscorer Bakenga til Adresseavisen.

Han betegner gårsdagens kamp som en av de beste prestasjonene Rosenborg har levert på bortebane denne sesongen.

— Det var ikke noe dårlig lag vi møtte, men det er ikke noe lag i eliteserien som klarer å stå imot dette presset i 90 minutter. For oss handlet det bare om å mørne dem, fortsette å angripe og ikke bli utålmodige. Vi holdt konsentrasjonen. Det var en fantastisk god bortekamp.

Feiret med fansen

- Hvordan var det å sette inn scoringen?

— Det var en av mange kontringer og gode angrep. Jeg så at Gudi skulle ladde opp. Instinktet som spiss er da å være klar for retur. Jeg fikk rett, og da kunne jeg bare chippe ballen over keeperen og heade i mål.

Sammen med resten av RBK-laget løp Bakenga rett til de tilreisende trønderne på tribunen.

— Vi får en helt fantastisk støtte både hjemme og borte. Jeg hørte våre tilskuere bedre enn Stabæks, roser han.

Kommende uke skal Rosenborg fortsette treningsarbeidet med full styrke.

— Vi må ta læring av det som skjedde i kvaliken til Europa og se på hva andre lag i Europa gjør. Vi har god tid mellom kampene, og så får kampene være eksamen på det vi har gjort på trening. Denne kampen var et resultat av en fantastisk treningsuke, sier Bakenga.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Rosenborg BK

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Bakenga etter avansementet: - Var ikke nervøs i det hele tatt

 2. FOTBALL

  Derfor løp Bakenga rett til RBK-fansen

 3. FOTBALL

  Bakenga nekter å svare om Rosenborg-fremtiden

 4. FOTBALL

  RBK-sjefen sender stikk til kritikerne etter dramatisk seier

 5. FOTBALL

  Rosenborgs hardkjør mot Mesterligaen starter 15. desember

 6. FOTBALL

  Her stilner han Tromsø-jubelen tre minutter før slutt