Budkrig på Vikings midtstopper - nytt bud avslått

Nordsjælland har fått to bud avslått. Nå har en ny klubb kommet på banen.

Sverrir Ingi Ingason er ettertraktet i vinter. Her er islendingen i aksjon mot Lillestrøm i april.

STAVANGER (Aftenbladet): For tredje gang har Viking takket nei til et tilbud på Sverrir Ingason (21). Det er tydelig at Vikings lovende midtstopper er ettertraktet på overgangsmarkedet.

Viking har tidligere avslått to bud fra Nordsjælland. Det første budet var på 3-4 millioner kroner, mens det andre var på i underkant av 5 millioner.

Etter det Aftenbladet kjenner til skal klubben ha avslått ytterliggere et bud. Denne gangen skal det ha vært en klubb utenfor Skandinavia som har vært på banen.

Ifølge islandske medier er det belgiske Lokeren som skal ønske Ingason.

Budet skal ha vært høyere enn Nordsjællands siste tilbud, men likevel ikke høyt nok til at Viking valgte å slå til.

Viking-direktør Arne Larsen Økland ønsker å si minst mulig om budkrigen på Ingason.

— Jeg har ikke lyst til å kommentere annet enn at Nordsjælland har vært på banen, sier Økland.

Solid gevinst

Viking betalte 1 million kroner for Ingason da de for drøyt ett år siden kjøpte ham fra Breidablikk. En fem-seks dobling av den summen ville vært en fin fortjeneste på ett år.

I fjor budsjetterte Viking med spillersalg på 5 millioner kroner, men det budsjettmålet klarte de aldri å innfri. For lave inntekter fra spillersalg var en av grunnen til at klubben i 2014 gikk på et nytt millionunderskudd. Også i år har klubben budsjettert med spillersalg.

Hvis de velger å ikke selge Ingason nå, bør de selge ham eller en annen Viking-spiller med en viss verdi når overgangsvinduet åpner i januar. Hvis ikke risikerer klubben igjen å ende opp med røde tall i regnskapene.

Les også

Økland vil ha to nye spillere

— Tatt i betraktning at dere har budsjettert med spillersalg, tar dere en sjanse når dere takker nei til slike bud?

— Du kan godt kalle det en kalkulert risiko. Dette er alltid en avveining vi må gjøre. Vi går mot slutten av det korte overgangsvinduet og til sommeren åpner detet nytt overgangsvindu, og det er da de fleste overgangene finner sted. Selv om vi hadde en dårlig høstsesong, er det interesse for flere av spillerne våre. Leverer vi en god vårsesong vil interessen og verdien på spillerne sannsynligvis stige, sier Økland.

Ingason er smigret

Aftenbladet kjenner til at Ingason er åpen for en overgang og at han ønsker å prøve seg på et høyere nivå.

Midtstopperen har de siste årene vært kaptein på det islandske U21-landslaget og er på full fart inn i A-landslagstroppen. I fjor var han en av Vikings beste spillere og spilte samtlige 90 minutter i 29 av 30 seriekamper. Den ene kampen han sto over var på grunn av tre gule kort.

Økland avviser at de stikker kjepper i hjulene til en spiller som ønsker å spille på et høyere nivå.

— Vi ønsker at spillerne våre skal bli gode nok til utenlandske klubber. Derfor sitter vi ikke og presser hver eneste dråpe ut av sitronen, men salgssummen skal være rettferdig. Der er vi foreløpig ikke, sier Økland, som ikke vil kommentere hva han mener er en rettferdig overgangssum.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk