Ørn-treneren: - Vi prøvde alt vi kunne

Trondheims-Ørn tapte mot serieleder LSK.

TAP: Lisa Marie Utland scoret helt på tampen, men LSK ble for sterke for Ørn.

LSK — Trondheims-Ørn 3-2

Den regjerende dobbeltmesteren tok i mot et Trondheims-Ørn som virket å være i knallform. Men det raknet etter hvilen for trønderne.

— Vi er på høyde med Lillestrøm i dag. Vi har de største sjansene, men gjør noen tabber som fører til at vi taper kampen, sier Ørn-trener Trond Schjølberg til adressa.no.

Kanarifuglene leder serien med hele ni poeng på Røa, mens Ørn ligger midt på tabellen med to poeng både opp og ned.

Les også

Dommertalentet Fatemeh (22) mener minoritetsjentene trenger hjelp i ung alder

Sterk åpning

Likevel trengte trønderne bare ti minutter før de satte ballen i nettmaskene. Hege Nordvik spilte sin første kamp etter utlån til førstedivisjon, og viste hva hun er god for i comebacket. Spissen fanget en retur i feltet og skjøt ballen over keeper.

— Det var en kjempeartig kamp. Jeg tror vi imponerte det beste laget i Norge, sier Nordvik.

Så langt denne sesongen har LSK vunnet åtte av ni kamper, og sluppet inn ett mål. Til tross for at Trondheims-Ørn startet kampen best, utlignet hjemmelagets Lene Mykjåland etter 19 minutter.

SKUFFET: Trondheims-Ørns trener Trond Schjølberg.

— Vi har jobbet steintøft i tre uker, og får betalt for det i dag. Likevel slipper vi inn noen altfor enkle mål. Det må vi gjøre noe med, sier treneren, og legger til:- Vi scorer to mål på et lag som bare har sluppet inn ett mål tidligere i år. Det tar vi med oss vider, selv om vi er skuffet over tapet.

LES OGSÅ: Møter Norges gjerrigste lag (krever innlogging)

Ble slitne

I den første omgangen produserte Ørn de største sjansene. Mens hjemmelaget LSK virket å være preget av at de manglet et par nøkkelspillere.

Etter hvilen var det et mindre aggressivt Ørn-lag på banen. Vertene trengte bare snaue ni minutter før de scoret 2-1-målet. Emilie Haavi satte ballen direkte i mål på frispark fra rundt 20 meter.

— Vi blir litt slitne i andre omgang, og de er flinkere til å stenge rommene vi vil bruke. I tillegg roter vi det litt til, sier Nordvik.

Til tross for en dårligere andre omgang er Schjølberg fornøyd med prestasjonen til Ørn-jentene.

— I forrige kamp var det natta etter 20 minutter. Selv om LSK blir bedre enn oss etter hvilen, jobber vi fortsatt bra. Vi bruker ballen og tør å spille fotball, sier han.

- Medkila får svi

Neste kamp spiller Trondheims-Ørn hjemme mot Medkila, som ligger nederst på tabellen. Hvis trønderne holder samme nivå som lørdagens kamp, tror Nordvik de vil samle mange poeng de kommende helgene.

Les også

Reddet nattesøvnen til treneren

— Hvis vi har like mye fart på ballen som i dag, får Medkila svi, sier hun.

Med to poeng til både tredje- og fjerdeplassen, håper Nordvik at Ørn kan klatre på tabellen.

— Jeg drømmer om medalje, og det tror jeg vi kan klare, sier 23-åringen.

Trondheims-Ørn fikk et trøstemål i det kampen rundet 90 minutter. Lisa Marie Utland kjempet ballen i mål.