Fotball

Trønderen Skjerve reddet Haugesund-poeng mot Stabæk

Dermed har RBK muligheten til å øke forspranget søndag.

HAUGESUND-HELT: Vegard Skjerve har satt inn 2-2 og blir gratulert av (fra venstre) Sverre Bjørkkjær, Alexander Stølås, Kristoffer Haraldseid, Søren Ejlersgård Christensen, Christian Gytkjær og David Myrestam. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

 • Arne Hole

Etter å ha tatt bare ett poeng på sine siste to kamper før ferien, var Stabæk tilbake i vårform mot Haugesund lørdag kveld. Men det som burde blitt en klar seier endte med poengdeling på overtid.

Det koster å gi bort 14 cornere. Det fikk Stabæk erfare. Ett minutt på overtid headet rennbyggen Vegard Skjerve inn 2–2 for vertene og sørger for at serieleder Rosenborg kan øke avstanden ned til serietoeren når de møter bunnlaget Sandefjord søndag kveld.

GLAD: En fornøyd Vegard Skjerve intervjues etter kampslutt. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

I første omgang ble nettopp Skjerve en liten syndebukk da han slapp til Ville Jalasto på en heading etter corner. Det ble tilgitt av 4533 hjemmepatrioter da han stusset en corner stang inn etter 91 minutter.– Det er ikke så ofte jeg scorer, så dette var moro. Vi skulle gjerne hatt tre poeng, men vi var heldige som ikke lå under mer enn 1–2 til pause, innrømmet Skjerve overfor C More – og hadde helt rett i det. Også Haugesund-trener Jostein Grindhaug sa seg enig i det.

— Vi møtte et himla godt lag og fortjente ikke uavgjort. Samtidig har vi spillere som står på i 90 minutter, og slik sett fortjente vi poenget.

Les også

- United har akseptert Di María-bud

Sjansesløseri

Det var et under at Haugesund lå under bare 1–2 ved pause. Stabæk-spillerne var alene med keeper tre ganger uten å greie å overliste Per Kristian Bråtveit.

Først kom Ernest Asante fri på høyrekanten, men fra skrått hold skjøt han rett i bena på Bråtveit. Så hadde Giorgi Gorozia to kjempemuligheter. Først skjøt han for løst da målet var helt åpent og så rett på Bråtveit fra 10 meter da begge hjørnene skrek etter ballen.

Også Haugesund hadde sine muligheter i en førsteomgang som ble underholdende for publikum – kanskje ikke så underholdende for to trenere som har forsvarsspill på kjøreplanen.

Bare på dødballer

UTLIGNING: Michael Haukås har akkurat satt inn 1-1 og blir gratulert av lagkamerat Christian Gytkjær. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Etter at Stabæk tok ledelsen 1-0, utlignet Michael Enge Haukås for Haugesund. Så gjorde Asante det han ikke gjorde før han skjøt rett på keeper noe tidligere. Han serverte sin åttende assist for sesongen da han sendte ballen til Diomande, som skjøt pent i hjørnet.

Stabæk var klart best også i annen omgang – uten å skape like store sjanser som i første omgang. Men det var halvsjanser nok til at det kunne blitt både en og to til.

– Haugesund skapte ingen sjanser utenom på dødballene. Stabæk var meget gode, og deres førsteomgang var kanskje den beste de har spilt i år. Alle spillerne vil ha ballen, og det må være moro å være Stabæk-spiller, skrøt C More-ekspert Joacim Jonsson.

Les også

Norske «Handshake for Peace» skal prege Putins VM

Skuffede bæringer

Det så ikke ut som om kaptein Morten Morisbak Skjønsberg synes det er så morsomt å være Stabæk-spiller – i alle fall ikke etter slike avslutninger.

– Dette var surt. Vi burde ha punktert kampen både i første— og annen omgang, mente stopperen. Men som så mange ganger før i år fikk bæringene problemer på defensive dødballer.

Trener Bob Bradley ville ikke henge seg opp bare i avslutningen.

– Vi må ikke fokusere bare på dødballene, men hele spillet. Dette var selvfølgelig en kamp som ikke skulle ha endt uavgjort, mente amerikaneren.

Muhamed Keita, som er på utlån fra Lech Poznan, ble spilleklar for Stabæk for fire dager siden. Han kom inn etter pause, men maktet ikke å sette sitt preg på kampen.

Kan det kommende samspillet mellom ham og tidligere lagkamerat Diomande i Godset gjøre at Stabæk henger med i gullkampen?

 1. Les også

  Norge møter verdensmesteren i kvalifiseringen

 2. Les også

  Marerittrekning for svenskene

 3. Les også

  Tøft møte med Arsenal for Ulrik (19)

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt302631103327181
2Molde30202877364162
3Vålerenga301510551331855
4Rosenborg30157850351552
5Kristiansund301212657451248
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. FK Haugesund
 3. Stabæk Fotball

Relevante artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Mjelde endrer ikke på vinnerlaget

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Stabæks elleville snuoperasjon reddet spenningen i gullkampen

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Barrantes takker for seg

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Skuffet Wangberg etter poengtap på overtid: - Forferdelig!

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Stabæk sendte Molde ut av medaljekampen med drømmetreff

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Bradley etter praktkamp: - Vi er gode nok for gull