Fotball

Gir avkall på lønn for å få lånes ut fra RBK

Men Levanger og Rosenborg er foreløpig ikke enige om det økonomiske i nytt Rønning-utlån.

TRIVES I LEVANGER: Per Verner Rønning spiller hver uke for førstedivisjonsklubben Levanger. Det trives han svært godt med.
  • Christian Skare Stendal
VIL BLI I LEVANGER: Per Verner Rønning.

Per Verner Rønning har vært på utlån fra Rosenborg i vårsesongen, og har uttrykt et klart ønske om å få fortsette i Levanger også i høst. Den nåværende avtalen går ut 15. juli.— Signalene fra Per Verner er at han ønsker å bli i Levanger, og da prøver vi å få til det. Det er greit for oss, vi respekterer og forstår det, sier sportssjef i Rosenborg, Stig Inge Bjørnebye, til adressa.no.

Les også

  1. Rosenborg tester spiller fra Hellands hjemsted

  2. Fristilt av Sandnes Ulf - nå viser han seg frem for Rosenborg

Ikke råd til hele lønnen

Men Levanger har ikke råd til lønnen til midtstopperen, mens Rosenborg naturlig nok vil betale minst mulig til en spiller de ikke bruker.

— Han vil være der, så det er ikke snakk om praktiske utfordringer. Vi må bli enige om hvordan vi skal løse det, sier Bjørnebye.

Daglig leder i Levanger, Hroar Stjernen, bekrefter at de slett ikke har råd til å betale hele lønnen til Rønning.

— Det har vi ikke budsjett til. Jeg håper vi finner en løsning som vi har hatt hittil, der det har vært en tredeling, sier Stjernen.

- En pakke der alle bidrar

Det betyr at også Rønning har bidratt for å få spille for Levanger.

— Han har vært snill og gitt avkall på deler av lønnen hittil. Vi får bare avvente litt og se hva som skjer i løpet av denne uken. Forhåpentligvis får vi det på plass, sier Levanger-lederen.

Rønning, som er i sitt siste halvår av kontrakten med Rosenborg, håper partene kommer til enighet på ny.

- Er det kostbart for deg å spille for Levanger?

— Det stemmer som du sier, at det er en pakke der alle bidrar litt. Utover det trenger jeg ikke kommentere innholdet i avtalen.

- Men du er innstilt på at det blir sånn også fremover?

— Ja, det er jeg jo. Det skal litt til å gå tilbake til Rosenborg også, i og med at jeg har vært på et nivå lavere i et lite halvår. Samtidig trives jeg ganske godt, sier midtstopperen.

Les også

Helland: - Jeg blir forbannet når jeg er skadet

Måtte ha spilletid

Han poengterer at det slett ikke er slik at han ikke ønsker å spille for Rosenborg.

— Men jeg kjenner jeg er på et tidspunkt i livet der jeg trenger å ha regelmessig matchtrening. Det kostet litt for mye å sitte på benken og ikke få den kamptreningen. Jeg fikset det ganske godt før jeg ble skadet for et par år siden, men etterpå mistet jeg litt av den egenskapen der jeg kunne gå inn og gjøre en jobb hver 3. eller 4. uke. Derfor var det riktig for meg å gjøre dette. Samtidig foregår det noe her jeg har troen på, og som jeg får lov til å være en del av på en annen måte enn i Rosenborg, sier Rønning.

Vil beholde Sørmo også

Levanger har også lånt Bent Sørmo av Rosenborg hittil i sesongen. Også denne avtalen håper førstedivisjonsklubben å forlenge.

— Han er per dags dato Rosenborg-spiller, og det forholder vi oss til. Men vi har en god dialog der også, sier Hroar Stjernen.

Les mer om

  1. Fotball 1. div
  2. Rosenborg BK