Fotball

Jonevret om medaljekampen: - Vi er med i racet

Viking slo tilbake etter hjemmetapet mot Haugesund og har heng på medaljene.

Kjell Jonevret kunne smile etter tre poeng mot Sarpsborg lørdag kveld.
  • Mats Slaastad Birkelund

SARPSBORG – VIKING 0-2 (0-1)

Viking gjennomførte en godkjent kamp mot Haugesund forrige uke, men tapte likevel 0-1 på eget gress etter sjansesløseri.

For å henge med i medaljestriden var det derfor viktig å slå tilbake på direkten mot Sarpsborg. Det klarte Viking og vant 2-0.

— Det var viktig å kjenne nå at tapet mot Haugesund var et engangstilfelle. Vi kan spille fotball! Takket være denne seieren er hjemmetapet mot Haugesund glemt. Hadde vi tapt denne også, ville det begynt å bli snakk om at vi ikke vinner om høsten, innrømmer Kjell Jonevret.

— Vi har snakket om at vi skal «bounce back» med engang. Det har vi gjort flere ganger i år, og det er en bra styrke vi har, sier han.

Ikke «jinxe»

Med lørdagens seier har Viking ett poeng opp til bronseplass – og to poeng opp til sølvplass. Stabæk spiller imidlertid søndag kveld.

— Vi henger med, men vi må ikke prate om medaljer. Det har vi gjort før, og da har vi «jinxet» oss selv, sier Jon Dadi Bödvarsson, mannen bak 2-0.

Her jubler Viking-spillerne for 1-0-målet i Sarpsborg.

— Nå er det bare 11 runder igjen. Vi er med i racet! Det blir tøft, men det er utrolig kult at vi er med. Det har vært snakk om at Viking aldri vinner på høsten. Nå er dette en veldig bra start på å motbevise det. Vi kan faktisk vinne når vi må! slår Jonevret fast. - Sånn var det ikke i fjor, men det kan bli slik i år?

— Ja, vi lærer! Men for all del, vi vet jo at det kommer til å bli tøft. Vi noterte oss at Vålerenga på fredag brukte en del kroner på å hente Moa tilbake. I tillegg har de hentet to bra svensker. Nå har også Strømsgodset våknet igjen, og Odd kommer ikke til å legge seg ned for å dø. Det blir knalltøft å henge med, sier Jonevret.

Borteseiere er nøkkelen

André Danielsen satte inn 1-0 på straffe, og er strålende fornøyd med at Viking slo tilbake på direkten etter tapet forrige uke – og dermed er med i medaljestriden.

— Vi har alltid sagt at vi skal nærme oss topplagene, men vi registrer jo at for eksempel Vålerenga bruker mye penger om dagen. Så, vi skulle gjerne hatt det slikt i Stavanger og, istedenfor å selge spillere. Men slik er det, og vi skal bare gjøre så godt vi kan. Vi henger med foreløpig, og har ikke noe press på oss. Det er ikke så mange som forventer at vi skal være der oppe, sier Danielsen.

— Vi har vært gode på bortebane i år, og det er nok nøkkelen til å henge med i toppen, sier Danielsen.

- Vi kan vinne hver kamp

Samtidig er det verdt å merke seg Vikings gjenstående borteprogram, med fem av seks lag som hører til helt i toppen: Odd, Vålerenga, Rosenborg, Tromsø og Molde.

— Ikke for å dempe entusiasmen, men vi har jo et tøft kampprogram fremover. Spesielt på bortebane. Men vi er jo så naive i Stavanger at vi tror vi kan vinne hver eneste kamp, sier Jonevret og smiler.

Nå ser han fram til onsdag og kvartfinale i cupen mot Molde på Viking stadion.

— Jeg snakket med supporterne etter kampen, og jeg håper de kraftsamler på onsdag mot Molde. Jeg er utrolig takknemlig for at de kommer hit til Sarpsborg og støtter oss. Jeg ser mange av de samme ansiktene på hver eneste bortekamp, og det hjelper oss utrolig mye. Vi hører de hele kampen igjen. For hver person som dukker opp så hjelper det oss litt ekstra, sier Jonevret.

Les også

  1. Danielsen: - Utrolig deilig å ta tre poeng

  2. Sjekk denne perlekontringen fra Viking

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Sarpsborg 08
  3. Viking FK