Fotball

- Klubben først

<p><strong>TRONDHEIM:</strong> Yssouf Koné er svært usikker på om han skal spille landskamper i slutten av måneden.</p>

BILDET KOMMER FRA SCANPIX DATABASETRONDHEIM 20070808Rosenborgs Abdou Razack Traore (t.v) og Yssouf Kone som jubler etter mål i kampen Rosenborg - Astana på Lerkendal onsdag kveldFoto Gorm Kallestad / SCANPIX
  • Ole K. Sagbakken
    Ole K. Sagbakken

— Slik situasjonen er i klubben nå, med den dårlige plasseringen på tabellen, har jeg ikke bestemt meg ennå. Nå må vi vinne LSK-kampen, så tar jeg avgjørelsen i neste uke, sier Koné til adressa.no

Spissen er tatt ut til Burkina Fasos tre kvalikkamper for spill i neste års afrikamesterskap. Han er støttespiller på laget, som samles i slutten av måneden for å forberede seg til kamper 1., 6., og 13. juni.

Om Koné drar, mister han Viking-kampen 1. juni, og Brann kampen tre dager senere.

Tunisia først

- Det er viktig for oss å kvalifisere oss for mesterskapet. Fotball betyr så mye for folk i Burkina Faso. Men jeg har snakket med landslagssjefen, og vi har bestemt oss for at jeg kan avvente til neste uke.

— Akkurat nå går RBK foran, forklarer han.

Det kan være et alternativ å droppe den første kampen mot Tunisia, for så å spille mot Madagaskar og Burundi i de to siste kampene. Da har nemlig RBK EM-pause.

— Ja, men det får vi se litt an. Akkurat nå tenker jeg på LSK. Det er en kamp vi MÅ vinne, sier Koné.

Konan og Traoré drar

Didier Konan og Abdi Traoré på sin side valgt å takke ja til landslagsspill for Elfenbenskysten i den samme perioden. Og blir borte etter Molde-kampen 24. juni.

— Dette er første gangen jeg blir tatt ut med "de store". Jeg gleder meg, sier Traoré, som i likhet med Konan har slitt med å spille seg til fast plass i RBK-ellevere denne sesongen. Fredag er også Roy Miller tilbake på venstrebacken.

— Du vurderte ikke å takke nei?

— Nei. Nå står vi over en turnering med landslaget i Japan først, så blir vi med til kvalikkampene. RBK sliter litt i motbakke om dagen, men slik er fotballen. Det går litt opp og ned, sier Traoré.

PS! Ettersom kampene spilles på såkalte internasjonale datoer, har ikke RBK mulighet til å holde spillere tilbake, om klubben skulle ønske det.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Bodø/Glimt18114348202837
3Lillestrøm17114232151737
4Rosenborg1897236221434
5Viking188553225729
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien