Fotball

Sandnes Ulfs storscorer kan få jokerrolle mot Kongsvinger

Spiller spissesset Kent Håvard Eriksen fra avspark eller er han på benken når Sandnes Ulf tar imot Kongsvinger lørdag kveld?

Kent Håvard Eriksen til venstre har sett lagkameratenes treninger fra sidelinjen denne uken, men til helgen er både han og Vegard Aasen i kamptroppen.
  • Egil Ø. Nærland

Trener Bengt Sæternes putter Eriksen inn som joker i kortstokken, én som dukker opp når du minst aner det.

Først 75 minutter før avspark får motstanderen fra svenskegrensen, i ytterkant av Finnskogen og nær nabo til Eriksens hjemsted, Skarnes, beskjed.

– Det vi røper er at Kent er i troppen og spiller mot Kongsvinger, men ikke når eller hvor mye, sier Sæternes til Aftenbladet.

Les også

«Sandnes Ulf må gi Eriksen en makker»

Sandnes Ulfs mest ettertraktede spiller forrige sesong har slitt med skader gjennom flere kamper, først ankeltrøbbel og så vondt i et kne.

– Jeg trodde det holdt med ankelen, men utover i kampen mot Mjøndalen kom smertene i kneet tilbake, sa Eriksen til Aftenbladet under returen til Gardermoen søndag kveld.

Eriksen er preget

– Skavankene har preget meg, tilføyde han åpent.

Derfor er fysioterapeut Lars Marvik og trener Sæternes enige om et alternativt treningsopplegg for 26-åringen som nylig knyttet seg til Sandnes Ulf ut sesongen 2021.

Han har stått over all ordinær trening denne uken.

Kaptein Niels Vorthoren får mye ansvar for å få det offensive spille til å fungere.

De lyseblå har ambisjoner om å bli toppen, om å utfordre Ålesund, Sogndal, Viking og Mjøndalen i kampen om én av to plasser som gir direkte opprykk til eliteserien.

– Vi har flinke folk, men vi er nødt til å heve kvaliteten. Du så det mot Mjøndalen.

Nøler for mye

– Etter en laber første omgang, kom vi tilbake og kjørte kampen etter pause, men vi er upresise når vi vinner ballen, setter fart og skal skape sjanser.

– Vi nøler, vi er ikke tydelige nok, tilføyer han.

Les også

Sandnes Ulf forspilte en ypperlig sjanse til å ta andreplassen

Pasningene går ofte på tvers på midten. Hvorfor ødelegge fremdriften slik?

– Planen er annerledes, særlig på hjemmebane. Her skal vi være fremoverlente, spille fort og fremover. Det er slik jeg ønsker vi skal opptre, forsikrer treneren.

Lørdagens motstander, Kongsvinger, har vist seg å være vanskelig få has på i Sandnes. Spissen Adem Güven har herjet.

Güven er et gufs for de lyseblå

Han scoret to ganger da KIL vant 3–0 i Sandnes 29. oktober i fjor, han scoret to da Sandnes Ulf tapte kvalikkamp 0–2 i 2016, og han scoret gjestenes ene mål da lagene spilte uavgjort på Sandnes stadion 11. september 2016.

Les også

Adrian Berntsen kan bli Sandnes-spiller

– Jeg forstår at noen dveler med dette, men for meg er det et ikke-tema, vi har et helt nytt lag i år, minner Sæternes om.

Dessuten vet han med seg selv at Kongsvinger lar seg slå. De lyseblå har vunnet to av de tre siste på Gjemselunden stadion ved Glomma.

Brix er tilbake

Sæternes gleder seg over at Kristian Brix er tilbake for fullt etter sykdom. Torsdag gjennomførte han hele treningen på Austrått sin gode grasbane.

Formasjonstreningen røpet at Brix kan gå rett inn på laget.

Les også

Nå kan Sandnes Ulf-spissen få hjelp: – Det fungerer ikke som vi ønsker

Dessuten vil kaptein Niels Vorthoren få en viktig og mer offensiv rolle enn da han ble liggende langt bak på midten mot Mjøndalen.

Kongsvinger kommer for øvrig til Sandnes stadion med to dager mindre hvile enn hjemmelaget, men og med opplevelse av seier og fornyet selvtillit etter 2–1 over Ullensaker/Kisa i seriekampen tirsdag.

Kjenning på trenerbenken

Kaz Sokolowski, far til Tomasz som var i Viking, har overtatt treneransvaret, en mann Bengt Sæternes kjenner godt fra tiden i Brann der Sokolowski var assistenttrener.

– Jeg vet hvordan de spiller, blant annet at laget ønsker å spille ball bakfra.

– Men de kan komme med en overraskelse, du vet aldri. Og de har gode spillere, understreker Bengt Sæternes.

Han slipper å møte gode Niklas Castro som har karantene, men nevnte Adem Güven er tilbake etter skade.

Les mer om

  1. Sandnes Ulf
  2. Sandnes stadion
  3. Kongsvinger
  4. Sogndal
  5. Finnskogen