Fotball

Pelé: - Messi er bedre enn Ronaldo

Søndag kveld barker verdens to største fotballstjerner sammen igjen.

Lionel Messi er bedre enn Cristiano Ronaldo, mener Pelé.
  • Nicholas Bergh
    Nicholas Bergh
    Journalist

DIREKTE FRA 21.00: Barcelona-Real Madrid

Det har aldri vært en mangel på stjernespillere på lagene til erkerivalene Real Madrid og Barcelona.

Det hører imidlertid til sjeldenhetene at begge lagene har så klare frontfigurer som de har hatt de siste årene, nemlig Lionel Messi og Cristiano Ronaldo.

Cristiano Ronaldo har slitt den siste tiden. Her fortviler han under et ligaoppgjør mot Levante.

Superstjernene går inn i søndagens «Clásico» i kontrasterende form. Lionel Messi har vært glimrende de siste ukene, og vært symbolet på Barcelonas gode form.Cristiano Ronaldo har på sin side slitt de siste ukene, og blitt symbolet på Real Madrids haltende form i 2015. Lørdagens storkamp representerer en ny mulighet for stjernene til å markere seg i den evige dragkampen om statusen som verdens beste fotballspiller. Den dragkampen mellom Ronaldo og Messi har snart pågått i et tiår.

Les også

Ekspertene: «El Clásico» knuser Liverpool - United

Pelé: — To store spillere

Nå har mannen mange mener fortsatt holder Messi og Ronaldo bak seg på listen over tidenes beste fotballspillere, Pelé, uttalt seg om verdens to beste spillere for øyeblikket.

Pelé er en av tidenes beste fotballspillere.

— De er to store spillere, men i de siste 10 årene har Messi vært verdens beste, sier Pelé til BBC.74-åringen fra Brasil, som var med på det brasilianske laget som vant VM i 1958, 1962 og 1970, mener imidlertid at argentineren ikke er enestående i fotballhistorien.

— Bobby Charlton, Bobby Moore, George Best - de var alle på samme nivå som Messi. I Brasil hadde vi Zico og Rivaldo, sier Pelé.

Les også

Isvann i hodet før El Clásico og et tungt sukk i Catalonia

— Vi må respektere Madrid

Messi ble hyllet fra flere hold etter en fabelaktig prestasjon i Champions League-oppgjøret mot Manchester City denne uken.

Etter den kampen ville han ikke høre snakk om at Real Madrid blir et lett bytte i søndagens oppgjør på Camp Nou, selv om hvittrøyene fra hovedstaden er i dårligere form.

— Respekt til Real Madrid. Det er et kjempestort lag, de har imponerende spillere og vi må respektere dem mer enn noen gang tidligere. I slike stunder er Real Madrid sterkere. Vi vil prøve å spille vårt spill og vinne kampen, sier sa Messi til canal+ ifølge Marca.

Spansk presse fremstiller søndagens kamp som svært avgjørende for tittelkappløpet i Spania. Barcelona kan øke luken til Real Madrid til fire poeng med seier på hjemmebane.

Barcelona-Real Madrid vises direkte på MAX fra 21.00.

Les også

  1. Spøkefull Pelé friskmeldt: - Ta det med ro, jeg er i gang med forberedelsene til OL

Les mer om

  1. Spansk fotball
  2. Liga BBVA
  3. Barcelona