Fotball

Fransk legende vil bli FIFA-president

David Ginola vil utfordre Sepp Blatter.

VIL BLI FIFA-PRESIDENT: David Ginola.

Tidligere fotballstjerne David Ginola vil fredag erklære at han ønsker å bli ny FIFA-president, skriver den engelske avisen The Sun.

47-åringen fikk 17 landskamper for Frankrike på 1990-tallet og spilte for klubber som Paris Saint-Germain, Newcastle, Tottenham, Aston Villa og Everton. Han ble kåret til årets spiller i England i 1999. Han blir den tredje som offisielt offentliggjør sitt kandidatur, etter sin franske landsmann Jerome Champagne og prins Ali Bin Al Hussein av Jordan.

Les også

Prins utfordrer Blatter om FIFA-tronen

Sepp Blatter, som har vært FIFA-president siden 1998, er overveldende favoritt til å velges til enda en periode. Han har allerede gjort det klart at han ønsker en ny periode, men han har ennå ikke formelt erklært sitt kandidatur.

Ginola har i praksis ingen sjanse til å bli valgt, og det er lite sannsynlig at han får de nødvendige nominasjoner til å bli offisiell kandidat.

Det krever støtte fra fem nasjonale fotballforbund.

Ifølge The Sun kommer Ginola til å offentliggjøre sitt kandidatur på en pressekonferanse i London søndag, støttet av bookmakeren Paddy Power og organisasjonen Change FIFA.

For å få være med i valget under FIFA-kongressen i Zürich 29. mai må kandidater ha nødvendige nominasjoner innen 29. januar. (©NTB)

Les også

  1. FIFA med u-sving - publiserer omdiskutert VM-rapport