Fotball

Klepp-spillerne tok ny seier og strutter av selvtillit: – Vi er i flytsonen

Klepp valset over Vålerenga og sørget for nok en trepoenger.

Kirsty Lee Yallop har akkurat scoret på straffe og blir gratulert av Hege Hansen. Også Gry Tofte Ims, til venstre, og Hanne Kogstad kommer løpende til.
  • Svein Hagen

KLEPP - VÅLERENGA 3–0

Aftenbladet:

Hjemmelaget hadde solid medvind i ryggen før pause, og slet med å tilpasse pasningsspillet sitt. Stort sett ble det slått litt for langt.

Ut over omgangen fant de imidlertid ut av den vanskelig vinden og klarte å få litt mer kontroll på det de foretok seg. Allerede etter ti minutter burde det stått 1–0 til hjemmelaget, men ingen av dommerne maktet å se at ballen var godt over streken.

Mål ble det imidlertid halvveis ut i omgangen da Hanne Kogstad plasserte ballen helt oppe i vinkelen, helt utagbart for Vålerengas keeper.

– Det er alltid ledig i vinkelen, men jeg innrømmer at jeg var litt heldig med det skuddet, sier Hanne Kogstad.

  1. Les også

    Klepp lekte seg til storseier på hjemmebane

  2. Les også

    Hege Hansen matchvinner for Klepp

Straffe og rødt kort

Bare fem minutter etter ledermålet burde gjestene utlignet, da de ble tildelt straffespark. Men Lindsey Burke Harris reddet dette mesterlig.

– Det er godt å ha en slik sisteskanse som ordner opp. Det var ganske mot spillets gang at de skulle få et straffespark i første omgang. Men vi slapp heldigvis med skrekken, mener Klepp-spissen Kogstad.

Like før pause fikk også Vålerenga Marte Berget rødt kort, etter at hun hadde pådratt seg to gule i den første omgangen.

Hanne Kogstad åpnet scoringsballet til Klepp og sørget for 1–0 med et skudd helt oppe i vinkelen.

To kjappe scoringer

To scoringer i løpet av ett minutt i den andre omgangen punkterte kampen fullstendig.

Først scoret Kirsty Lee Yallop enkelt på straffespark, og like etter ordnet toppscorer Hege Hansen sitt sjette mål så langt i serien.

– Det er deilig å vinne og spille så godt som vi gjorde i denne kampen. Vi vant fortjent og spillerne har masse selvtillit, forklarer Klepp-trener Olli Harder.

Etter disse to kjappe målene, roet det hele seg ned noen hakk, uten at hjemmelaget på noe tidspunkt var truet. Dermed står Klepp med 12 poeng etter at laget i ettermiddag sikret seg sin fjerde strake seier.

– Vi er i en god flytsone for tiden og det er veldig kjekt å være Klepp-spiller akkurat nå. Og vi akter slett ikke å gi oss nå, understreker Hanne Kogstad.

Les mer om

  1. Klepp Fotball
  2. Toppserien