Berlusconi har tatt over fotballklubb – innfører uvanlige regler

Den tidligere italienske statsministeren setter sitt stempel på Monza på nivå tre i Italia.

Silvio Berlusconi var statsminister i Italia fra 2008 til 2011. Nå har han kjøpt Serie C-klubben Monza.
  • Pål Strande Gamlemoen

Silvio Berlusconi er en av verdens rikeste menn. Forrige uke tok den tidligere Milan-eieren et steg tilbake inn i fotballverden, da han kjøpte klubben Monza på nivå tre i Italia.

82-åringen vil at klubben kun skal bestå av italienske spillere. Han planlegger også å innføre strengt reglement. Noen av tiltakene er ikke av det helt vanlige slaget.

Må kle seg «edruelig»

– Null skjegg og tatoveringer. De skal ikke gå stolte rundt med masse ørepynt, sier Berlusconi, ifølge Football Italia.

Berlusconi skal allerede ha funnet en frisør som er villig til å klippe spillerne gratis. Monzas nye eier har også krav til spillernes oppførsel ute på gressmatten.

– De skal si unnskyld til motstanderne hvis de feller dem, og de skal behandle dommeren som en gentleman.

Spillerne må også kle seg «edruelig» og «moteriktig» når de er ute.

– Jeg vil ha noe som er annerledes moderne fotball.

En av verdens mektigste menn

Magasinet Forbes rangerte han som verdens 12. mest mektige mann i 2009. Den fargerike politikeren og mediepersonligheten har vært involvert i flere kontroversielle episoder. Han ble blant annet dømt for skattesvindel i 2013, men slapp å sone i fengsel på grunn av alderen sin, ifølge NYR Daily.

Berlusconi eide storklubben AC Milan i hele 31 år, før han solgte klubben til kinesiske investorer i 2017. Han ble tilbudt en rolle som ærespresident, men takket nei da han fikk vite at han ikke fikk kommunisere direkte med lagets trener.

Han har likevel nektet for at han angrer på salget av klubben han fortsatt elsker.

– Etter at oljepengene kom inn i fotballen, er det ikke lenger mulig for én familie å ha ressurser nok for en klubb som Milan. Det er derfor jeg smertelig nok måtte selge klubben, har Berlusconi sagt, ifølge ESPN.