Nylands garanti: - Blir det straffekonk, vinner vi

Vinner Norge 1-0 i Budapest i kveld, ender det fort i straffesparkkonkuranse. I så fall føler Ørjan Håskjold Nyland (25) seg trygg på norsk EM-deltakelse neste år.

SIKKER: Ørjan Nyland har ikke tapt en straffesparkkonkurranse i karrieren. Derfor føler han seg trygg på EM-plassen hvis kampen må avgjøres fra straffemerket.
  • Eirik Nesset Hjelvik

Landslagskeeperen har hittil deltatt i tre straffesparkkonkuranser. Samtlige har han vunnet — blant annet den minneverdige cupfinalen mot Tromsø i 2012. — Det at jeg fortsatt ikke har tapt hjelper jo litt på min egen tiltro, sier Håskjold Nyland.

LAD OPP TIL KAMPEN MED VÅR LIVEBLOGG:

Les også

I kveld skal alt avgjøres: Vi lader opp til skjebnekampen i Budapest

Han svarer kort og greit «ja» på spørsmål om det blir seier ved en straffesparkkonkurranse. I så fall må det ende i en 1-0 seier til Norge i kveld (og ikke 2-1 etc. grunnet bortemål).

— Men vinne vil vi gjøre uansett. Fordi vi er bedre enn Ungarn, sier han.

— Er det slik at du går og håper på straffesparkkonkurranse?

— Så lenge vi klarer å kvalifisere oss til EM, er det samme for meg hvilken måte det skjer på, sier Håskjold Nyland.

Psyker ut motstanderen

Han sier han normalt sett ikke trener på å redde straffespark. Men han har en egen strategi, som han tror fungerer.

— Jeg trener ikke på det, men det er viktig å gjøre en bakgrunnsjekk og følge med litt. Så må du sørge for at den som skal ta straffen blir litt redd, sier Håskjold Nyland.

— Jeg prøver å se så stor ut som mulig og prøver å psyke ut motstanderen. Så er det bare å satse på at du går riktig vei, sier landslagskeeperen.

Straffekonkurranse eller ei er Håskjold Nyland optimistisk før kveldens kamp.

— Troen er stor. Alle har troen på på det, enkelt og greit. Vi er et bedre lag enn Ungarn over to kamper, så det gjelder bare å få det ut, sier han.

LES OGSÅ: