Full splid i Vålerenga

Etter lengre tids misnøye, sprakk det mellom Vålerenga-kaptein Christian Grindheim og trener Kjetil Rekdal.

Flere sentrale Vålerenga-spillere skal ha vært misfornøyd med trener Kjetil Rekdals laguttak, kampdisposisjoner og innsats på treningsfeltet.

Søndag reiser Vålerenga til Drammen for å spille eliteseriekamp mot Strømsgodset. Det blir uten kaptein Christian Grindheim. 32-åringen er nemlig satt ut av troppen etter en samtale med VIF-trener Kjetil Rekdal.

– Jeg hadde en lang prat med Christian i går (onsdag). Og sammen med trenerteamet er vi blitt enige om å gi Christian fri i helgen. Så plukker vi opp igjen tråden mandag, og ser hvordan veien videre blir, sier Rekdal til Aftenposten tidligere i dag – og avviste ryktene om at Grindheim allerede skal være løst fra kontrakten.

Det får vi også bekreftet fra andre kilder i Vålerenga.

Vålerenga i trøbbel på og utenfor banen:

Les også

- Motgang i Vålerenga virker mye sterkere enn i mange andre klubber

Har murret over tid

Men Aftenposten vet at det over lengre tid har murret på Valle. Flere sentrale spillere skal ha vært misfornøyd med både sjefens laguttak, kampdisposisjoner og innsats på treningsfeltet. Rekdal skal ha mistet litt av piffen, flere spillere skal ha oppfattet ham som «fraværende», at han ikke har hatt det samme engasjementet som tidligere under treningene.

Men ingen har turt å konfrontere kontroversielle Rekdal med misnøyen. Ikke før etter tapet for Haugesund hjemme på Ullevaal 16. mai. Allerede etter 10 minutter ga Rekdal spillerne om å legge om fra 4-2-3-1 til 4-3-3, uten at laget hadde øvd på det på treningsfeltet. Og de på banen responderte heller ikke spesielt godt på avgjørelsen fra sidelinjen.

Onsdag konfronterte kaptein Grindheim treneren med misnøyen fra deler av spillergruppen. Da smalt det.

Rekdal var ikke spesielt snakkesalig om det taktiske grepet i Haugesund-kampen da vi konfronterte ham med det torsdag kveld:

— Taktikk og sånne ting går jeg ikke inn på i media.

- Var dette noe Grindheim tok opp med deg under møtet?

— Den praten hører ikke offentligheten til.

- Har du oppfattet at det har vært misnøye i spillergruppa over tid?

— I alle klubber der du ikke får resultater er hverken trenere eller spillere fornøyde. Det er en opplagt greie.

- Hva skjer med Grindheim videre?

— Det får vi ta over helgen. Nå har jeg valgt å bruke andre spillere. Og så får vi sette oss ned og ta det etter kampen.

- Så det er sportslige grunner til at Grindheim vrakes nå?

— Ja. 100 prosent.

Kjetil Rekdal har vraket kaptein Christian Grindheim til søndagens kamp mot Strømsgodset.

«Dette tærer på nå»

Aftenposten har gjort gjentatte forsøk på å få Grindheim i tale, uten å lykkes. Men etter 0-1-tapet for Haugesund på 16. mai var 32-åringen brutalt ærlig om situasjonen klubben befinner seg i.

— For meg personlig tærer dette på nå. Det var ikke dette jeg hadde sett for meg. Vi har ikke nok spillere i form samtidig, vi har heller ikke det lille ekstra. Vi har vært under pari i 11 kamper, sa Grindheim til Aftenposten.

Vålerenga skal ut i en av sesongens tøffeste bortekamper, mot Strømsgodset i Drammen. Rekken av spillere som ikke er disponible er lang: Kjetil Wæhler (karantene), Ghayas Zahid (karantene), Daniel Fredheim Holm (skade) og Mohamed Abdellaoue (skade) er allerede uaktuelle til søndagens kamp. Det samme er trolig forsvarsspilleren Enar Jääger (sliter med skade). Derfor er det ekstra spesielt at kaptein Grindheim ikke er med i troppen.

Aftenposten vet at Rekdals posisjon har vært diskutert på høyeste nivå i klubben. Foreløpig skal det ikke være aktuelt å ta noen grep. Klubben har ikke penger til å hente inn en erstatter. Og Rekdal har støtte fra investor Tor Olav Trøim. Men dersom tapsrekken fortsetter kan det bli aktuelt at assistent Morten Tandberg tar over.

— Jeg ser at det spekuleres en del på om det ligger noe mer bak vrakingen, men det vet jeg ikke om det gjør. Jeg har sett på Grindheim som relativt sikker hvis du skal tippe en startellever denne sesongen. Men han har hatt en del dårlige kamper i det siste, så jeg synes ikke det er superkontroversielt at han vrakes, sier Klanen-talsmann Erling Rostvåg.

Mot Sarpsborg 08 vant Vålerenga 3-0. Her diskuterer VIFs hovedtrener Kjetil Rekdal og assistent og Morten Tandberg underveis i 3-0-kampen på Ullevaal.

Ikke sett misnøyen

Han sier at han ikke opplevde at det var noen spesielle reaksjoner blant supporterne på Rekdals taktiske disposisjoner under Haugesund-kampen, og at han ikke har sett noen åpenbare tegn til at spillerne er misfornøyde med Rekdal.

— Men som trenerteamet sier selv, er det ikke én som tar avgjørelsene, men tre stykker. Hvis det er misnøye, er det rart å rette det utelukkende mot én av dem. Selv om det selvfølgelig er naturlig at det er Rekdal som blir frontfigur, sier Rostvåg.

- Har supporterne fortsatt tillit til Rekdal og trenerteamet?

— Du får nok veldig mange forskjellige svar på det spørsmålet. Det er i hvert fall et krav til trenerteamet at det ikke skal være reell fare for nedrykk når vi nærmer oss slutten av sesongen. Nå har vi fått en elendig start som mange er skuffet over, og det er alltid mange som er raske til å kreve trenerens avgang. Men hvis det skulle bli en seriøs nedrykksstrid, må det være lov til å si at de ikke har levert det de skal, fastslår Klanen-talsmannen.

Han mener årets sesong minner om 2003-sesongen, da Vålerenga så vidt unngikk nedrykk.

— På papiret er dette en tropp som skal kunne prestere bra. Men det vi ser er at Vålerenga har en tendens til å slurve og slippe til motstanderen når det er helt unødvendig. Jeg hadde forventet at de skulle være mer strukturerte og jevnt presterende når de har jobbet etter en plan i et par år, sier Erling Rostvåg.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering