Drømmeåpning på sesongen for Levanger

Bendik Bye scoret to mål da Fredrikstad ble slått på bortebane.

svp://102915?view=bt
  • Adrian A. Aagesen

Trønderne åpnet meget godt borte mot Fredrikstad. Hjemmelaget gikk til pause med 2-1, men Bendik Byes to scoringer resulterte til tre poeng i serieåpningen.

Levanger fikk en god start på kampen da Vegard Voll nikket ballen i en bue over Fredrikstad-keeperen. Det var Jo Sondre Aas som la opp til scoringen i det 12. minuttet på Fredrikstad Stadion.

Hjemmelaget hadde sine sjanser, men ingen av det helt store slaget og Levanger hadde god kontroll i de første tjue minuttene.

Se høydepunktene fra kampen øverst i saken!

Dødballsjanser

Levanger var tøff i duellene med FFK-spillerne og det var slik hjemmelaget sine muligheter foran mål. Dødballene var dog ikke meget presise og dermed ingen farligheter. Det var helt til det var spilt en halvtime.

Nysigneringen Sanel Kapidzic slo Vegard Voll i en hodeduell og fikk ballen forbi Malmberg i Levanger-buret. Kapidzic ble servert av senegalesiske Ndiaye fra høyresiden og det var 1-1 på Fredrikstad Stadion.

Les også

Nå skal Levanger ligne på Hamréns Rosenborg

Snudde kampen

På dette tidspunktet fikk Fredrikstad blod på tann. Andreas Aalbu kom opp langs høyrekanten og la ballen inn langs bakken til Ludvig Begby som sto helt alene på fem-meteren.

Det gode forsvarsspillet til Levanger falt helt gjennom etter 30 minutter. To raske scoringer resulterte til at FFK snudde kampen og gikk til pause med en 2-1-ledelse.

Levanger-trykk

Rett etter hvilen kunne Levanger utligne. Petersson fyrte av fra ti meter, men skuddet ble blokkert. Ballen havnet deretter til Stokke som nærmest hadde åpent mål sendte i vei et skudd langs bakken. Den ble også blokkert i siste liten.

Levanger fortsatte å trykke på. Bortelaget spilte seg godt frem til siste tredjedel av banen, men ble ofte for svake i duellene. På dette tidspunktet virket det som at FFK la seg nedpå for å kontre på trønderne.

Trykket fra trønderne ga uttelling etter 70 minutter. Bendik Bye løp i bakrom og dro seg innover i banen. Han dro samtidig av Magne Simonsen og la ballen i nærmeste hjørne.

En fantastisk kontring for Levanger var nok for å fullføre snuoperasjonen. Jonathan Malmberg kastet ballen til Jo Sondre Aas, som sendte ballen videre til Bye. Han gjorde ingen feil alene med keeper og sendte Levanger tilbake i ledelsen.

Levanger tok dermed med seg alle tre poengene.

svp://102915?view=bt