Derfor stilte Aalesund uten keeper på benken mot Viking

Dersom Andreas Lie hadde blitt skadet, måtte en utespiller stått i mål. Trener Trond Fredriksen er klar på at Aalesund må slippe den utfordringen fredag.

  • Eirik Nesset Hjelvik

Se høydepunkter fra Aalesund-Viking 0-4 i vinduet ovenfor

— Vi skal og må ha inn en keeper til fredag. Vi har en som er nær, som vi har troa på, som vi håper det skal løse seg med. Hvis ikke har vi et par andre alternativer, sier AaFK-trener Trond Fredriksen.

Andreas Lie og Aalesund fikk juling hjemme mot Viking.

En skade på Sten Grytebust sist uke ga AaFK plutselig et keeperdilemma. Andreas Lie er andrekeeper, men noen tredjekeeper har strengt tatt ikke AaFK.Derfor fikk AaFK dispensasjon til å hente en ny keeper. AaFK forsøkte seg på Per Espen Thorsen, men Brattvåg endte til slutt med å vende tommelen ned. AaFK rakk aldri å hente inn et alternativ.

— Det ble litt knapp tid siden du ikke får registrert spillere lørdag eller søndag. Men vi jobber med det i aller høyeste grad, og satser på å ha på plass en keeper til fredag, sier AaFKs klubbdirektør Henrik Hoff.

Måtte satt utespiller i mål

Det er faktisk Aalesunds eneste sjanse til å ha en keeper på benken borte mot Odd fredag. Regelverket er nemlig årsaken til at AaFK ikke hadde en keeperreserve mot Viking.

Vikings Veton Berisha (t.h.) feirer 0-3 i eliteseriekampen mellom Aalesund og Viking på Color Line Stadion.

Før hver sesong leveres en spillertropp på opp mot 25 spillere med proffkontrakt inn. I tillegg finnes det ei B-liste, der opp mot fem spillere — blant annet en keeper - kan være uten proffkontrakt.- Utfordringen vår er at Robert Ekroll er keeperen som er registrert på B-lista. Men han har vært skadd over lengre tid og har tatt en pause fra fotballen. Så skulle vi hatt med en keeper på benken, måtte vi gitt den spilleren proffkontrakt. Men da hadde vi ikke fått dispensasjon til å hente inn en ny keeper, forklarer AaFK-direktør Henrik Hoff.

Dersom Andreas Lie hadde blitt utvist eller skadd i går, hadde Trond Fredriksen en plan om hvem som skulle gå i mål.

— Vi måtte erstattet en Lie med en Lie. Det hadde blitt Oddbjørn, sier han.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk