Fotball

Ny Vålerenga-nedtur: Senket av gammel kjenning

Andre tap på rad for Ronny Deila og Co.

Odd - Vålerenga 3–2

Torgeir Børven scoret to mål mot sine gamle lagkamerater da Odd slo Vålerenga 3-2 i eliteserien i fotball lørdag.

Det ble en målrik affære da Odd og Vålerenga tjuvstartet den 23. eliteserierunden lørdag. Børven, som spilte for gjestene i 2012/13, viste ingen nåde mot gamle kjente og satte inn to av hjemmelagets tre mål.

De frammøtte i Skien fikk en underholdende kamp, og det hele startet da den formsterke backveteranen Espen Ruud ga Odd ledelsen fem minutter før pause. Fra sekstenmeteren hamret han ballen inn bak Adam Larsen Kwarasey i VIF-buret.

Det var hans sjuende mål for sesongen, og 34-åringen har nå scoret seks av Odds åtte siste mål.

– Det begynner å bli useriøst, sa en smilende Ruud til Eurosport i pausen.

Ledelsen holdt seg til pause etter en jevnspilt førsteomgang der Vålerenga hadde mye spill, men ikke klarte å finne fram til den avgjørende pasningen.

– Langt under pari. Vi må opp mange hakk dersom vi skal vi vinne denne kampen, sa VIF-trener Ronny Deila til TV-kanalen i pausen.

  • Les mer om dagens fotballhendelser: Manchester United snublet på hjemmebane – med Sir Alex Ferguson på tribunen

To mål på to minutter

Beskjeden fikk tydeligvis VIF-spillerne med seg, for to minutter ut i annen omgang sto det 1-1 på lystavla. Sam Adekugbe fosset fram på høyresiden før han la et hardt og lavt innlegg foran mål. Chidera Ejuke bredsidet ballen forbi Viljar Myhra i hjemmelagets mål.

Minutter senere forsøkte tidligere Vålerenga-spiller Torgeir Børven seg på et frekt brassespark, men forsøket havnet både over og utenfor. Traff gjorde han derimot da Ruud slo et presist frispark inn i boksen etter 66 minutters spill. Børven var sist på ballen da den forsvant bak Kwarasey.

Men Vålerenga gikk fra avspark og rett i angrep. Daniel Fredheim Holm fant Bård Finne, som tok med seg ballen og klinket den inn i lengste hjørnet.

Da hadde kampen gått fra 1-1 til 2-2 på to minutter.

Vålerenga slo tilbake to ganger, men måtte reise hjem uten poeng. Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Tverrliggeren

Men 2-2 skulle etter hvert bli til 3-2, og igjen var det Børven som var sist på ballen. Ti minutter før slutt slo Elbasan Rashani ett litt for kort innlegg, men Vålerenga-forsvarer Jonatan Tollås Nation forlenget innlegget til Odd-spissen. Børven fikk en enkel oppgave med å sende hjemmelaget i ledelsen igjen.

– Det er godt å slå tilbake sa Børven til Eurosport etter kampen, og siktet til at han er blitt byttet ut til pause de siste to kampene.

I jakten på utligning hamret Ejuke ballen i treverket, Myhra måtte ut i full strekk, og Magnus Lekven skjøt like utenfor. Det kunne fort blitt 3-3, men Odd holdt unna og sørget for at alle poengene ble igjen i Telemark.

Med tre poeng klatret Odd til 6.-plass på tabellen med 33 poeng. Vålerenga, med samme poengsum, falt ned til plassen bak.

Neste runde tar Odd turen til tabelljumbo Sandefjord, mens VIF tar imot nedrykkstruede Start.

(©NTB)

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt22005056
2Molde22005236
3Vålerenga21104134
4Viking11003123
5Rosenborg10101101
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Vålerenga Fotball
  2. Odds BK
  3. Eliteserien