Måltørken skremmer ikke Rosenborg-spissene

— Fullstendig likegyldig for meg, sier Gytkjær.

Christian Gytkjær jakter fortsatt sitt første spillemål for RBK.
  • Marius Dahl

At Christian Gytkjær kun har scoret et straffemål mot Kristiansund i vinter bekymrer nok Rosenborg-supporterne, men hovedpersonen selv tenker lite på det.

— Det vet jeg ikke om de er. Er de det? Men jeg tenker ikke så mye på det, jeg vet målene kommer, slår han fast overfor Adresseavisen.

Sammen med Pål André Helland, Riku Riski, Jonas Svensson, Fredrik Midtsjø og Anders Ågnes Konradsen sto han igjen etter gårsdagens trening i vårsola på kunstgresset og terpet avslutninger. Det kan være greit. Indreløperne har scoret ett mål hver de siste tre kampene, ellers har det vært tynt fremover. Mest kritikk får Alexander Søderlunds arvtager på topp.

Sammenliknes med Søderlund

— Fullstendig likegyldig. Det gjør meg ingenting at jeg ikke scorer i treningskampene, det betyr ingenting for meg. Jeg vil heller score i serien, sier Gytkjær.

Og får støtte av makkeren på høyrekanten. Helland scoret 14 mål i fjor vinter, men har ikke scoret noe mer enn praktskuddet mot FC København for tre uker siden.

— Scoret Alexander Søderlund mye i oppkjøringa i fjor da? Ingen. Ikke ett eneste mål i oppkjøringa, sier Helland.

Fikk treningssjokk

— Jeg er ikke bekymret for det i det hele tatt. Det er bevisst av Kåre at vi matcher oss mot bedre motstand. Resultatet ser vi i førsteomgangen mot Viking da vi gjør ting ordentlig. Etter pause ble vi for hissige på brudd i stedet for å ro ned og finne åpninger, vende spillet, fortsetter han.

I forrige uke snakket Gytkjær åpenhjertig om treningssjokket etter overgangen til Rosenborg i januar. Dansken unnskylder seg litt med den plutselig kraftige treningsmengden.

— Jeg er ny og det er mange ukjente relasjoner. Det handler mye om kantene og hvor jeg skal slå og løpe. Jeg er sikker på at det kommer etterhvert, sier Gytkjær.

RBK-trener Kåre Ingebrigtsen.

Trener Kåre Ingebrigtsen er usikker på om Gytkjær vil være i fysisk og relasjonsmessig toppform fra start, men deler også Hellands oppfatning av nyervervelsen.— Han har scoret 50 mål på trening. Jeg ser ham hver dag og er ikke spesielt bekymret. Hvis vi skaper like mange sjanser i år som i fjor, blir han toppscorer, slår han fast.

— Over en lang sesong vil det alltid komme topper. Vanskelig å si om det vil være fra starten av, men han kommer til å være i bra form. Det er mer det at han trenger mer tid på å bli bedre sammen med de andre, sier Ingebrigtsen.

Ikke vært et tema

Rosenborg-treneren beskriver hans fysiske form som veldig bra og forteller at trønderne har nesten tre ganger så mange treningstimer på offensiv samhandling kontra fjorårets oppkjøring. Også Helland avkrefter at måltørken til angriperne har vært et tema internt.

— Nei, ikke i det hele tatt. Vi slår Rostov som ligger som nummer to i Russland. Vi scoret mye mot Byåsen og Kristiansund også, sier Helland.

— Han er en fantastisk god avslutter. Husk at han har treningssjokk og nærmest gått på stylter i vinter. At han kommer til å score mål er jeg ikke bekymret for i det hele tatt, sier høyrekanten.

Han erkjenner at sulten var større foran fjorårets seriestart, der hemnværingen til tross for en sterk høst før vinteren ikke hadde risset navnet inn i startoppstillingen som nå.

— Begynner å merke det nå. Når man vet man er på laget er treningskamper bare jobb. Nå gleder man seg bare til å spille for 20.000 tilskuere igjen, smiler Helland.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk