Fotball

Klopp avfeier snakk om statue: – I hvert fall ikke i min levetid

Jürgen Klopp har ledet Liverpool til klubbens første seriegull på 30 år, men tyskeren ber seg frabedt om å bli satt på sokkel utenfor Anfield

Jürgen Klopp har ledet Liverpool til klubbens første Premier League-tittel og dens første seriemesterskap på 30 år.
  • NTB-Ritzau

Tidligere i juni tok klubblegenden Steven Gerrard, ifølge The Athletic, til orde for at det reises en Klopp-statue utenfor Liverpools hjemmebane dersom ligagullet ble en realitet.

Etter at seriemesterskapet ble sikret torsdag, ble tyskeren spurt om Gerrards utsagn, skriver deriblant VG.

– Jeg vil fremdeles leve i 30-40 år til, så jeg er ikke interessert i statuer. I hvert fall ikke i min levetid. Jeg er manageren for dette laget, og vi vant ligaen. Jeg forstår at folk er positive, og jeg er positiv, men vi trenger ikke sammenligne meg med disse ikoniske figurene, uttalte Klopp på en pressekonferanse fredag.

  • LES MER: Dette er de syv viktigste årsakene til Liverpools etterlengtede triumf
Statuen av Liverpool-legenden Bill Shankly utenfor Anfield.

Utenfor Anfield er Bill Shankly og Bob Paisley satt på sokkel, noe som skjedde etter deres død. I tillegg er den ene langsiden kalt opp etter Kenny Dalglish, som fortsatt lever. Klopp fremhever at trioen har utført mer for Liverpool enn ham.

– For meg kan det ikke sammenlignes. Jeg har vært her i fire og et halvt år. Jeg kom fra Tyskland og har prøvd å gjøre jobben min. Jeg elsker byen, og jeg elsker klubben, men det trengs ikke å gjøre noen sammenligning, sa tyskeren.

Liverpool sikret seg ligagullet sju runder før slutt som følge av at gullrival Manchester City tapte 1-2 mot Chelsea torsdag kveld.

(©NTB)

Premier League

SVUTMP
1Arsenal00000000
1Aston Villa00000000
1Brentford00000000
1Brighton & Hove Albion00000000
1Burnley00000000
  • Champions League

Les mer om

  1. Liverpool FC
  2. Premier League
  3. Jürgen Klopp