Corner rett i mål for AaFK-spiller: – Jeg har god flyt om dagen

Med totalt 12 mål og 10 assists er Niklas Castro i ferd med å skyte AaFK tilbake til Eliteserien.

Niklas Castro header inn sitt første av to mål for AaFK. Med ryggen til står AaFKs andre målscorer, Torbjørn Agdestein.

I dag scoret den tidligere Kongsvinger-spilleren to nye mål, og slo samtidig innlegget til Torbjørn Agdesteins scoring. Det er liten tvil om hvem som var dagens mann på Color Line stadion, slik han ofte har vært denne sesongen.

Du er i ferd med å skyte AaFK rett opp i Eliteserien?

– Jeg vil ikke si det, men det er klart at det ser bra ut. Vi har 14 poengs ledelse seks kamper før slutt. Men i grunnen tenker vi ikke så mye på det. Vi skal fortsette å vinne til det ikke lenger er noen teoretisk tvil lenger, sier Niklas Castro, som satte inn 2–1 på en heading før han kronet det hele med å score rett fra cornermerket.

– Det viser at jeg har god flyt om dagen. Jeg så ikke hvor keeper sto, og prøvde å få ballen så nærme målet som mulig. At den gikk rett inn var en bonus, sier Castro.

Best i serien

Målene var hans 11. og 12. for sesongen. I tillegg har han 10 målgivende pasninger. Det gir 22 målpoeng, som er best i 1. divisjon.

– Jeg jobber for å få flere scoringer og målpoeng. I fjor hadde jeg 23 (for Kongsvinger). Målet mitt i år er å score minst 15 mål, så jeg har litt igjen, sier Castro.

I en litt rufsete hjemmekamp var den tidligere Kongsvinger-spilleren beholdningen. AaFK gjorde i grunnen ikke mer enn de måtte, men vant meget fortjent til slutt etter å ha brent en rekke sjanser. Men det kunne sett annerledes ut om Notodden hadde satt inn straffesparket de fikk tildelt rett etter pause på stillingen 1–1. Marco Tagbajumi skjøt straffen utenfor mål.

– Jeg synes i grunnen vi hadde full kontroll på kampen, selv på 1–1. Det var uheldig å få den straffen imot, for Notodden skapte ingenting og fortjente ikke å få med seg noe i dag, sier Castro som nå ser fram til kvartfinalen mot Viking i cupen på torsdag.

– Vi har ingenting å tape i den kampen. Jeg håper hele Ålesund kommer og støtter oss. Selv får jeg familien min på besøk, så det skal bli moro, sier Castro.

Niklas Castro er i god form om dagen.

Bohinen tenker på Viking

Også trener Lars Bohinen har begynt å forberede seg på Viking-kampen. I dag sparte han faste spillere som Jørgen Hatlehol og Aron Thrandarson fra start, uten at det svekket AaFK i det hele tatt.

– Jeg greier ikke å la være å tenke på Viking. Det blir en tøff kamp. De har, som oss, god flyt om dagen. I dag slo de Vålerenga 4–0 borte, selv om de sparte flere spillere, sier Bohinen, som i likhet med Castro frir til publikum.

– Jeg håper mange kommer og ser på oss på torsdag, sier Bohinen.