Brann-fans glemte supporterbanner, tok med gardin på kamp: – Ble møtt med latter

– Feilen ble møtt med latter fra tribunen, sier ansvarlig hos supportergruppen Brann Sentrum, Adrian Nyhammer Olsen.

GARDIN: Denne røde gardinen hang i Tele2 Arena da Brann møtte svenske Djurgården til bortekamp i Stockholm.

Lørdag spilte Brann treningskamp mot Djurgården. De vant hele 4–1 over den regjerende svenske seriemesteren.

Det var flere supportere som hadde tatt turen fra Bergen til Stockholm for å følge Lars Arne Nilsens og hans spillere. Deriblant supportergruppen Brann Sentrum, bestående av en kompisgjeng fra Sandviken.

Men da Adrian Nyhammer Olsen, som er medlem av supportergruppen, skulle henge opp deres skreddersydde supporterbanner på Tele2 Arena i Stockholm, merket han en stor feil.

I stedet for et banner, hadde han tatt med en helrød gardin.

– Det ble møtt av latter fra tribunen. De andre supporterne synes bare det var morsomt. Jeg synes det var litt trist i begynnelsen, men så bestemte vi oss bare for å henge det opp likevel og la det stå. Det er jo litt morsomt, sier Olsen.

BANNER: Dette er Brann Sentrums banner som aldri kom med til Stockholm. Her er Eivind Baste Bollingberg (til v.) og Adrian Nyhammer Olsen avbildet foran banneret utenfor Mackkjelleren i Haugesund før Branns bortekamp i 2019.

Røsket med seg feil banner

Olsen og resten av Brann Sentrum består av en liten kompisgjeng som forrige sesong bestemte seg for å reise på flere av Branns bortekamper.

I fjor var de på en håndfull av Branns bortekamper, deriblant da Brann spilte kvalifisering til Europa League mot Shamrock Rovers i Dublin.

Til disse kampene har supporterbanneret til Brann Sentrum alltid vært med. Men da Olsen skulle pakke det med seg til Stockholm, presterte han altså å ta med noe helt annet.

– Jeg pleier å ha banneret på gulvet i klesskapet hjemme og røsket det med meg i farten da jeg skulle dra til Stockholm. Jeg hadde litt dårlig tid til å pakke, og det gikk litt fort i svingene. Så da merket jeg til slutt at jeg hadde tatt med feil banner, forklarer han.

Les også

Se video: Haaland scorer fire mål og herjer som 13-åring

MED TIL DUBLIN: Brann Sentrums banner (oppe til v.) var med til Irland da Brann tapte 2–1 for Shamrock Rovers i kvalifiseringen til Europa League for Shamrock Rovers i juli 2019.

Olsen sier at han kjøpte banneret som en gardin fra Ikea i fjor.

– Men jeg visste ikke at jeg hadde kjøpt en topakning med gardiner. Jeg så ikke ordentlig etter da jeg tok det ut av klesskapet, forteller han.

Selve kampen på Tele2 Arena ble riktignok en suksess. Brann vant som sagt 4–1 over Djurgården, etter scoringer av Daouda Bamba (2), Gilbert Koomson og Marcus Mehnert.

– Det var helt sinnssykt bra. Jeg hadde ikke forventet at Brann skulle vinne, hvert fall ikke med slike siffer. Det var en også en ellers utrolig gøy tur til Stockholm. Nå gleder vi oss til fortsettelsen, sier Olsen.