Fotball

Satt i skyggen av Sørloth – nå forlater stjernen klubben med umiddelbar virkning

Mens Alexander Sørloth har herjet for Trabzonspor i den tyrkiske superligaen, har Daniel Sturridge slitt store deler av sesongen med skader. Nå forlater engelskmannen klubben.

Daniel Sturridge er ferdig i Trabzonspor.
  • Håkon Østmoe Brandsnes
    Aftenposten

Trabzonspor opplyser selv på egne hjemmesider at Sturridge og klubben er blitt enige om å avbryte kontrakten til den tidligere Liverpool-storscoreren.

30-åringen hadde egentlig en kontrakt med ligalederen ut 2020/21-sesongen, med opsjon på ett års forlengelse, men forlater nå klubben med 11 seriekamper igjen å spille.

Der Alexander Sørloth har vært en kanonsuksess i Trabzonspor, med 25 mål på 35 kamper denne sesongen, avslutter Sturridge sitt opphold i Tyrkia med sju mål på 16 kamper.

  • LES OGSÅ: Sørloth satt i garderoben før storkampen. Så tikket ryktene om Real Madrid inn på mobilen.
Alexander Sørloth er toppscorer i den tyrkiske superligaen med 19 mål på 23 kamper.

Dømt for å ha brutt gamblingregler

Det oppgis ikke noen grunn til hvorfor de har valgt å skille veier, men i likhet med tidligere sesonger har Sturridge også denne sesongen slitt med skader.

Den tidligere Liverpool-spissen har mistet nesten 20 kamper på grunn av forskjellige skader, deriblant de to siste etter en skade i tåen.

En annen faktor kan være at Sturridge er utestengt fra all fotball frem til juni. Grunnen er at han skal ha brutt det engelske fotballforbundets (FA) regler knyttet til gambling, skriver Sky Sports.

Han ble utestengt i to uker forrige juli for å ha gitt en gambler informasjon om en mulig overgang til Sevilla. FA mente to ukers utestengelse var for lite. De anket avgjørelsen til et uavhengig panel, som nå altså utestenger Sturridge frem til juni.

Han får i tillegg en bot på over halvannen million kroner.

– Jeg kommer til å kjempe videre for at fotballspillere skal kunne snakke fritt med sine familiemedlemmer og nære venner, uten at risikerer å bli tiltalt (for dette), sier Sturridge i et innlegg på Instagram.

I innlegget forteller han at han føler det er lite rettferdig av ham å få lønn av Trabzonspor frem til sommeren, ettersom han ikke kan spille. Derfor ble han enig med klubben om å avbryte avtalen. Han beskriver ellers den nye avgjørelsen som svært skuffende.

– En fantastisk fotballspiller

Sørloth og Sturridge har tidvis vært et giftig partnerskap på topp for Trabzonspor, der førstnevnte har assistert nordmannen ved flere anledninger.

– Sturridge er en fantastisk fotballspiller med en utrolig venstrefot. Jeg føler at hver gang han får ballen og snur ansiktet mot mål, gir han meg ballen hvis han ser meg, sa Sørloth til NTB tidligere denne sesongen.

Les mer om

  1. Trabzonspor
  2. Alexander Sørloth
  3. Daniel Sturridge