Fotball

Tarik om fjorårssesongen: - Det var slitsomt mentalt

Tarik Elyounoussi scoret i serieåpningen. Nå tror han på en bedre sesong i Hoffenheim.

Lørdag kunne Tarik Elyounoussi feire sitt første Bundesliga-mål. Han scoret 2-0-målet mot Augsburg. Foto: DIGITALSPORT

  • Nicholas Bergh
    Journalist

Et drøyt år etter at han ankom Hoffenheim fra Rosenborg, scoret Tarik Elyounoussi sitt første Bundesliga-mål lørdag, i serieåpningen mot Augsburg.

Forrige sesong kom Elyounoussi rett fra sesongoppkjøring og vårsesong i Rosenborg til en hel sesong i Bundesliga. Landslagsspilleren innrømmer at det tok på. Nå tror 26-åringen at han går en bedre sesong i møte.

— I starten var det okei, men etter hvert ble det litt slitsomt. Det var greit å trene og sånn, men mentalt var det litt slitsomt.

— Det er klart at når man har fått en god sommerferie, trent litt roligere, og vært med på oppkjøringen med laget gjør det underverker.

— Kroppen er mye lettere, og alt kjennes mye bedre. Mot Augsburg fungerte kroppen veldig bra, jeg kunne løpe lenge og mye, sier Elyounoussi til aftenposten.no.

- Treneren merker seg formen min

Elyounoussi scoret også i treningskampen mot italienske Genoa, og i cupkampen mot Paloma. Dermed har han nå tre mål på sine siste tre Hoffenheim-kampene. Han har fått gode signaler fra trener Markus Gisdol.

Tarik Elyounoussi har fått gode signaler fra Hoffenheims lidenskapelige trener Markus Gisdol. Foto: DIGITALSPORT

— Treneren ser at jeg er i god form. I oppkjøringen lå jeg høyt oppe fotballmessig og da vi hadde fysiske tester. Det er viktig å vise at man vil være med fra starten av, sier Elyounoussi.- Jeg får gode tilbakemeldinger, og trenerne er fornøyde med jobben jeg gjør. Selv om forrige sesong ikke gikk som jeg håpet på fikk jeg gode tilbakemeldinger da også, forteller Elyounoussi.

- En helt annen verden

Elyounoussi var kun 20 år da han signerte for nederlandske Heerenveen i 2008. Den perioden ble imidlertid preget av stadige trenerskifter og lite spilletid for nordmannen. Elyounoussi mener at situasjonen i Hoffenheim ikke kan sammenlignes med perioden i Nederland.

— Det er to forskjellige verdener. Da jeg dro til Heerenveen var jeg 20, og det var første gang jeg dro ut i en stor og utrygg verden.

Tarik Elyounoussi lyktes ikke i nederlandsk fotball. Her i Heerenveen-drakten i 2010. Foto: DIGITALSPORT

— Det gikk ikke så veldig bra, men jeg fikk masse bra erfaring, som jeg har brukt i tiden etterpå.- Her i Hoffenheim er det noe helt annet. Jeg er også mye roligere enn før, og jeg trives veldig bra. Det er en fantastisk gruppe, og vi trives veldig bra sammen.

— Spillestilen passer meg veldig bra. Vi er veldig gjennombruddshissige. Jeg er en slik type. Jeg liker å gå i de rommene. Jeg håper å få en lang karriere i Hoffenheim, sier Elyounoussi.

- En fantastisk kul liga

Hoffenheim overrasket mange forrige sesong med å ta en 9. plass. Lagets kamper manglet heller ikke mål. Elyounoussi og co. slapp inn 70 mål på 34 kamper, og scoret 72 ganger.

— Dette er en fantastisk kul liga, hvor man møter mange gode lag, og hver kamp lever sitt eget liv. Vi hadde en bra sesong i fjor, og vi overrasket mange. Jeg tror det er morsomt å se på oss. Det blir hele tiden mål når vi spiller, sier Elyounoussi.

Han har troen på at Hoffenheim går en ny oppløftende sesong i møte.

— Årets tropp er kjempesterk, vil jeg si. Vi har klart å holde på de stjernespillerne vi har, og hentet inn nye fjes. Det er veldig tøff konkurranse om plassene, og mange av de som spilte fast forrige sesong må belage seg på å sitte på benken denne sesongen, sier Elyounoussi. - Har dere ambisjoner om å kjempe om en Europa-plass?

— Vi tar med oss erfaringene fra i fjor. Vi har ambisjoner, og det hadde vært veldig gøy å sikre seg en Europa League-plass. Men det er vanskelig med gode lag som Schalke, Wolfsburg og Mönchengladbach.

— Samtidig er det kun to år siden klubben nesten rykket ned. Så det er viktig å fortsatt ha bakkekontakt, sier Elyounoussi.

Hoffenheims neste Bundesliga-kamp er borte mot Werder Bremen neste lørdag.

Les mer om

  1. Tysk fotball