Fotball

West Ham har store ambisjoner for Martin Samuelsen, men han sliter med å få spille for Norge

U21-landslagssjefen: — Ikke glem hvem Martin konkurrerer med.

Martin Samuelsen fikk mye spilletid for West Hams førstelag i oppkjøringen til sesongen som nettopp er avsluttet. Etter et låneopphold i Peterborough er han tilbake i West Ham.

Den driblesterke England-proffen fikk mye oppmerksomhet da han imponerte for Peterborough (lån) i FA-cupen denne sesongen. Kun to kamper har Samuelsen fått for Norge U21. Han har aldri fått muligheten for Norges A-landslag, selv om han er blitt 19 år. Martin Ødegaard står med ni A-landskamper i en alder av 17. * Husker du? Samuelsen hylles i England: — Han fikk Premier League-spillere til å ligne nybegynnere

Først i slutten av mars fikk Samuelsen sjansen på Leif Gunnar Smeruds U21-landslag. Først fikk Samuelsen elleve minutter mot Nederland, før han spilte hele annenomgangen mot Spania.

— Martin er spennende. Samtidig når du ser på den gjengen som er der (på U21-laget), er han underårig og kan være med i en kvalik til. Med det utgangspunktet er det han har levert til nå veldig spennende, men det er tøff konkurranse med mange unge, sier Smerud.

— Det er viktig for han å få erfaringer som nå sist mot topp internasjonal motstand i Spania og Nederland. Da får han også en følelse av hvor lista for internasjonal toppfotball ligger. Det tror jeg er veldig bra og nyttig for ham, sier U21-treneren.

Liverpool kollapset i finalen:

Les også

Tidligere Liverpool-profiler gjør denne spilleren til syndebukk 

Leif Gunnar Smerud gleder seg over den tøffe kampen for å komme med for Norges U21-landslag.

LuksusproblemSamuelsen er med i troppen som møter Bulgaria 6. juni ( se troppen i bunn) . Han er tilbake i West Ham etter utlånet til Peterborough. West Ham-eier David Gold har flere ganger ytret seg positivt om det spennende talentet.

Samtidig sliter altså Samuelsen med å få sjansen for norske landslag, mens det er godt nok for landslagsledelsen at Martin Ødegaard spiller på nivå tre i Spania.

Les også

Høgmo hyller RBK-duo: - Det gnistrer av dem

Smerud mener man ikke må glemme konkurransen fra spillere som Iver Fossum og Morten Thorsby, som begge spiller i gode ligaer.

— Der må man dra perspektivene igjen. Dette er ikke for å ta noe vekk fra Martin, men referansene er viktige å ha i troppen. Vi har spillere som han konkurrerer med som spiller fast i Nederland eller Bundesliga. Det blir et veldig luksusproblem for meg med så mange spillere fra gode ligaer, påpeker Smerud.

Vil ha folk ut

Som A-landslagssjef Per-Mathias Høgmo poengterer U21-sjefen viktigheten av å få norske spillere ut i de beste ligaene.

Martin Samuelsen fikk sin første U21-landskamp mot Nederland tidligere i mars.

— U21-landslaget har to oppgaver. Det ene er å kvalifisere laget til mesterskap, det andre er å produsere spillere for større ligaer eller A-landslaget. Derfor er det gledelig at vi har fått spillere som Fossum, Thorsby og (Alexander) Sørloth ut, sier Smerud.

— En av markørene på hvem som gjør det bra er ligaindeksen på landslaget. Jo flere som spiller godt og jevnlig i de beste seriene, jo større er sjansen for at landsalget gjør det godt. At Fossum har spilt en vår i Bundesliga er med å heve han. Den siste kampen han spilte var mot Bayern München. Samtidig var Strømsgodsets siste kamp mot Sarpsborg. Det er klart at det er en økt utfordring for Iver, sier Smerud til NTB om den tidligere Godset-spilleren.

Landslagssjef Leif-Gunnar Smerud har tatt ut følgende U21-tropp til privatlandskampen mot Bulgaria 6. juni:

Sondre Rossbach (Odd), Per Kristian Bråtveit (Haugesund), Thomas Grøgaard (Odd), Birger Meling (Stabæk), Kristoffer Haraldseid (Haugesund), Jonas Grønner (Brann), Bjørn Inge Utvik (Sogndal), Ulrik Yttergård Jenssen (Lyon), Iver Fossum (Hannover), Fredrik Aursnes (Molde), Anders Trondsen (Sarpsborg 08), Mohamed Elyounoussi (Molde), Petter Strand (Molde), Ghayas Zahid (Vålerenga), Morten Thorsby (Heerenveen), Alexander Sørloth (Groningen), Sander Svendsen (Molde), Martin Samuelsen (West Ham).

(©NTB)

Les også

  1. Drage tilbake på TIL-trening - åpner for sommerretur til Alfheim

  2. Brann er to kamper fra 47 år gammel Rosenborg-rekord

  3. Koteng vil ikke miste RBK-sjefen til NFF

  4. Nå er det «full krig» hjemme hos Sørloths

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball
  2. Martin Samuelsen
  3. West Ham United FC