Helland nekter å gi opp Odd-kampen

Må gjennom et lite «smertehelvete» for å prøve å bli spilleklar.

JUSTERING: RBK-ving Pål André Helland måtte flere ganger i løpet av lørdagens treningsøkt få justert lårbandasjen sin. RBKs fysioterapeut Christian Thorbjørnsen fikk nok å gjøre.

LERKENDAL: Da Pål André Helland gikk av Lerkendal-gresset i andreomgangen av hjemmekampen mot Molde var det med den tro at han bare hadde en liten krampetendens i lysken, og at han raskt skulle bli spilleklar igjen.

Nå har det gått fjorten dager – og Rosenborg har spilt tre kamper uten Helland – og det er fortsatt meget usikkert om høyrevingen makter å bli spilleklar til søndagens hjemmekamp mot Odd.

Les også

Strandberg spiller sin siste RBK-kamp søndag

Helland trente med laget lørdag. Først løp han for seg selv og tok noen kjappe spurter. Mot slutten av treningen var han med på en spillsekvens. Flere ganger i løpet av økten måtte han få justert bandasjen rundt det høyre låret.

— Det er vondt, men om det bare er vondt kan jeg spille, sier Helland til adressa.no etter endt treningsøkt.

OMSVERMET: Det er ikke bare blant fansen Pål André Helland er omsvermet. Nær hele RBKs sportslige apparat var lørdag nysgjerrig på hvordan det går med skaden hans. Foto: KIM NYGÅRD

— Så får vi se om det er til hinder på noen måte, og om det går an å få gjort noe med det over natten. Jeg tror ikke det er noe farlig, sier han.

- Torturredskap

Nå venter timer med intensiv behandling. RBKs medisinske koordinator, Haakon Schwabe, skal stå for den.

— For å si det sånn: Det neste halve døgnet hadde du ikke kunnet tenke deg å være i mine sko, når Schwabe skal slå seg løs, sier Helland når han begynner å beskrive hvilken behandling som må til i forsøket på å få ham spilleklar til Odd-kampen.

— Han har et sånt gammelt, middelaldersk torturredskap, en sånn pinne han går inn og styrer med. Så er det nåler med strøm, trykkbølgebehandling og et helt arsenal av smerte som kommer. Nå blir det vondt noen timer fremover, men det er det verdt om jeg får det i orden, sier Helland til adressa.no tidlig lørdag ettermiddag.

Les også

Selnæs om interessen fra andre klubber: - Hopper ikke på hva som helst

Vil hjelpe lagkompisene

For det er ingen tvil om at en av Rosenborgs klart viktigste spillere er ivrig etter å bli spilleklar.

— Du har ikke gitt opp Odd-kampen?

— Nei. Jeg har fryktelig lyst til å spille. Det å spille fotballkamper er det artigste jeg gjør, og det er derfor jeg holder på med dette. Nå har jeg lyst til å hjelpe kompisene mine og gå i krigen med dem. Det betyr mye for meg, og det håper jeg å få til, sier han.

- Tar du en sjanse om du spiller mot Odd?

— Spiller jeg har vi konkludert med at det ikke er å ta en sjanse.

Avventer til søndag

RBK-trener Kåre Ingebrigtsen avventer foreløpig hvordan Hellands lyske reagerer på lørdagens økt.

— Han må være frisk skal han spille. Nå fikk han trent det han skulle trene, så ser vi om det blir noen reaksjon eller hvordan det utvikler seg. Det har vært positivt det han har gjort nå, og vi vet ikke før søndag hva som er reaksjonen, sier han.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt108202681826
2Brann10532189918
3Sarpsborg 089441106416
4Tromsø943297215
5Stabæk94321213-115
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk