Fotball

Ny spiller på vei: Start henter rask nigerianer

Signerte finne. Nå henter Start ny spiss.

Ny Start-spiller: Uduak Cyril Idemokon prøvespilte for Lillestrøm i fjor. Her er han i aksjon mot Vestsjælland på La Manga. Digitalsport

 • Pål Wollebæk Jørgensen

I følge All Nigerian Soccer henter Start den nigerianske angrepsspilleren Uduak Cyril Idemokon (21) på lån ut sesongen. Fædrelandsvennen får bekreftet fra Start-trener Steinar Pedersen at opplysningene stemmer.

— Han kommer antakelig onsdag. Det er en spiller vi har kartlagt godt og som har ferdigheter vi trenger i laget. Han er ekstremt rask og teknisk bra. Det er en type spiller vi har vært på jakt etter, sier Pedersen.

Idemokon kan spille både kant og spiss. Han har tidligere vært på prøvespill i både Lillestrøm og Odd.

— Vi har fått gode referanser på ham. Vi ser først og fremst på ham som en spiss, og skal dyrke ham der. Det blir spennende å se hvordan han glir inn i gruppen, sier Pedersen, som trolig kommer til å teste Idemokon mot Viking i Sørlandshallen fredag.

Slik beskriver Lillestrøms sportsdirektør Torgeir Bjarmann spilleren:

— En bra spiller som er veldig hurtig. Han var helt klart interessant for oss da han var her, men vi hadde allerede tre unge nigerianere på kontrakt. Da ble det uaktuelt, sier Bjarmann til Fædrelandsvennen.

Les også

Byttet klubb i januar – mandag ble han klar for Start

Kunne blitt Fofana-erstatter

I Lillestrøm ble han først og fremst testet som kantspiller.

— Men han er nok i utgangspunktet en spiss, men som de fleste afrikanere likte han å ha ballen i beina og kunne også bekle en kantrolle, sier Bjarmann, som legger til:

Dag Eiliv Fagermo uttalte i fjor til Telemarksavisa at Lillestrøm ville hente nigerianeren som erstatter for Moryke Fofana, som senere ble solgt til Lorient i Frankrike, men at klubben ikke hadde råd da Fofana ikke ble solgt før i sommervinduet.

Les også

Her er Starts nye spiller

Fjerde signering

Idemokon, som også går under navnet Godwin Idemokon, skal tidligere ha spilt for Abia Comets, Enyimba FC, Galatians og Bujoc Sports i hjemlandet Nigeria.

Start har allerede nigerianske Austine Ikenna (22) i troppen. Ikenna ble hentet til Start som spiss i fjor sommer, men har foreløpig ikke scoret for klubben.

Tidligere onsdag ukjente Tapio Heikillä fra finsk fotball. Han spilte begge kampene for Finland, mot Sverige og Island, i Dubai nylig.

Start har tidligere i vinter hentet Henrik Robstad fra Jerv og Jens Skogmo fra Follo. Daniel Aases opphold i Start er også gjort til en permanent overgang.

Ingvar Jonsson, Jørgen Hammer, Michael Christensen, Mads Stokkelien, Ole Martin Rindarøy og Jon Hodnemyr har forlatt a-stallen til Start siden sesongslutt i fjor.

 1. Les også

  Start signerte ny millionavtale i tøft sponsormarked

 2. Les også

  Starts spisshåp er tilbake: - Han har gjort en helt fenomenal jobb

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. IK Start

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Starts nye spiss har landet: «Helt ærlig. Jeg er ikke bare talentfull, jeg er begavet»

 2. FOTBALL

  Starts nigerianere trives i sin nye hjemby tross kulden

 3. FOTBALL

  Ikenna får sjansen mot dansk topplag

 4. FOTBALL

  Agent: - Ikenna har ikke fått en fair sjanse i Start

 5. FOTBALL

  Start vil kvitte seg med spiss

 6. FOTBALL

  Nederlandsk midtbanespiller bekreftet klar for Start