Aalesund kan miste Leke James i sommer

Trond Fredriksen: – Vi kan ikke leve med at spillere forsvinner gratis fra AaFK.

Leke James er den spilleren i AaFK som er mest ettertraktet. Det er flere klubber som har fulgt nigerianerens utvikling i AaFK helt siden han kom til klubben. Kontrakten hans strekker seg ut neste sesong, men allerede i sommer kan det komme bud på spissen.

Følg Odd-Aalesund direkte her og chat med vår reporter underveis i vinduet helt nederst

Stadig flere klubber følger med på det Leke James gjør i AaFK. Frode Fagermo mener det å selge nigerianeren kan være det samme som å akseptere et nedrykk.

Den nigerianske spissen kom som prøvespiller til AaFK høsten 2010. Siden den gangen har han tatt stadig nye steg, og i løpet av de neste månedene kan han bli den neste storspilleren som forlater AaFK. James har scoret tre mål på de ti første serierundene i år.

– Det har vært interesse rundt Leke i hvert fall det siste halvannet året. Han er nok den av våre spillere som har vært mest «overvåket» slik situasjonen er nå, sier klubbdirektør Henrik Hoff til Sunnmørsposten.

22-åringen selv har tidligere sagt at han ikke vil snakke så mye om framtiden sin.

– Jeg har vært her noen sesonger nå, så det kan være på tide å ta et nytt steg i karrieren. Men det må være rett klubb og skje til rett tid, sa han tidligere i år.

Mange klubber

Sunnmørsposten skrev i februar at klubber fra Russland, Tyrkia, Kina, Nederland, Tyskland og Israel har speidet på kamper der nigerianeren har vært involvert i tidligere. Også i årets seriespill har klubber fra disse nasjonene vært flittig til stede på AaFKs kamper. I tillegg har representanter fra klubber i Belgia og Frankrike kommet til.

– Vi er klar over at det er speidere, agenter og andre klubbrepresentanter som ser på Leke, men det er ikke noe vi kan forholde oss så mye til. Det er et stykke fra at noen ser han til det er snakk om en overgang. Da må noen ta konkret kontakt med oss, og vi må få et bud som er interessant for oss, sier klubbdirektøren.

Les også

Tallknuserne: Trønderne kan gjøre seg klar til gullfest

– Ikke redd

Trener Trond Fredriksen er forberedt på å miste spillere i sommer.

– Frykter du at Leke James forsvinner?

– Jeg er ikke redd for at noen skal forsvinner. Hvis Leke er så attraktiv for andre at de er villig til å betale det som er markedsverdi, så er det en vinn-vinn-situasjon, sier AaFK-treneren.

– Du kan risikere å miste en av dine viktigste spillere?

– I alle overgangsvindu så er det viktig å ha et godt fotballag med attraktive spillere. Vi lever ikke godt med at spillere forsvinner gratis fra AaFK, det er en uting, sier han.

Sunnmørspostens fotballekspert Frode Fagermo ser mørkt på et Leke-salg om klubben ligger utsatt til på tabellen i sommer.

– Hvis klubben selger da, så er det som å si at man aksepterer et nedrykk. Det vil være utrolig vanskelig å erstatte en så god spiller som det Leke er, sier Fagermo.

Kan bli «tvunget»

Klubben har kun sittet igjen med utdanningskompensasjon etter å ha mistet nøkkelspillere som Jonatan Tollås og Fredrik Ulvestad forrige sesong. Nigerianeren har kun kontrakt ut neste sesong. Slik den økonomiske situasjonen er i klubben nå, kan man bli «tvunget» til å selge om et bud skulle komme. I fjor sommer mottok klubben bud på spissen, men den gangen ble det ingen salg.

– Det er noe vi må vurdere der og da, det er vanskelig å si så mye mer enn det, sier Hoff.

Det store spørsmålet er om AaFK kan komme til enighet med en utenlandsk klubb om et salg. Tidligere har klubber latt seg skremme av prisnivået.

– Jeg skjønner at det kan bli et vanskelig valg for AaFK. Det kan være økonomisk fornuftig å selge, men det vil svekke laget kraftig sportslig. Jeg ville ikke turt å selge en så viktig spiller i en vanskelig situasjon, sier Fagermo.

Følg Odd-Aalesund direkte her og chat med vår reporter underveis

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Rosenborg24128453351844
4Lillestrøm24135641281344
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk