Mjøndalen-kapteinen: – Et mareritt!

Joachim Solberg Olsen var først helt, så syndebukk da Mjøndalen gikk fra 2-0 til 2-4 mot Aalesund.

  • Sveinung Nedregotten

Mjøndalen nærmest rundspilte AaFK på bortebane i første omgang, og ledet 2-0. Begge målene kom på sedvanlig vis etter dødball, først 1-0 ved Christian Gauseth og så 2-0 ved kaptein Joachim Solberg Olsen.

Joachim Solberg Olsen kaller andreomgangen mot Aalesund et mareritt. Her klarer han ikke å stoppe Leke James.

– Vi gjør en veldig bra førsteomgang. Vi scorer to mål, men kunne også scoret mange flere. 2. omgang er et mareritt!, sier en betuttet målscorer Joachim Solberg Olsen.Vi fulgte kampen i vårt livestudio.

Les også

Aalesund lå under med to mål - snudde og vant

Tabbemål

Vanligvis solide Solberg Olsen må selv ta på seg en del av skylden for at kampen snudde, for det var han som gav AaFK troen på poeng da han forærte Leke James ballen med en håpløs tversoverpasning i eget forsvar. James rundet keeper og satte omsider ballen i mål til 1-2. Da var det spilt i 55 minutter og hjemmelaget fikk blod på tann.

– Jeg får en dårlig touch, og så prøver jeg å krysse ballen over til motsatt back. Det gikk dårlig, sier Solberg lakonisk.

Tvilsom utvisning?

Bedre gikk det ikke for Mjøndalen da høyreback Kinni Grewal pådro seg to gule kort, og dermed rødt, på bare to minutter tidlig i andre omgang. Mjøndalen måtte spille de siste 27 minuttene med ti mann, og da raknet alt. AaFK gikk fra 1-2 til 4-2. Det andre gule kortet virket strengt idømt, men Solberg-Olsen vil ikke bruke det som noen unnskyldning.

– Jeg har ikke noen formening om det var riktig av dommeren, sier Solberg Olsen, som heller vil fokusere på eget lag og egne feil.

– Vi ble enige i pausen om å holde trykket oppe, og ikke minst holde unna de første minuttene. Men så skjer det stikk motsatte. Vi blir overkjørt og slipper inn altfor enkle mål. Kampen sett under ett er det greit at AaFK vinner.

Les også

Grytebusts ultimatum til ledelsen: Sats skikkelig, ellers stikker jeg!

Sterk statistikk

En fattig trøst for Mjøndalen er det at den sterke dødballstatistikken ble ytterligere forbedret i dagens kamp. Mjøndalen har nå scoret 18 av totalt 22 mål etter dødball!

– Vi har tøffe spillere i boksen og gode server. Jeg tror det er hemmeligheten, sier Solberg Olsen.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk