Fotball

Sportsdirektøren i franske Rennes: - Ødegaard kommer ikke

Nordmannen blir ikke Rennes-spiller. Kan bli leid ut til spansk klubb i stedet.

Martin Ødegaard fortsetter i Real Madrid inntil videre. Foto: Digitalsport

  • NTB

Sportsdirektør i Rennes, Mikaël Silvestre, sier at utlånsavtalen vedrørende Martin Ødegaard har gått i vasken.

Årsaken skal være knyttet til FIFAs regelverk rundt mindreårige spillere. Det uttaler sportsdirektør Silvestre til den franske radiostasjonen RMC.

Les også

Martin Ødegaard utelatt fra Høgmos landslagstropp

– Det er vanskelig. Martin kommer ikke til oss i sommer på grunn av alderen sin. Han er fortsatt underårig, sier Silvestre til RMC Sport.

– Han fyller 18 år i desember. Real Madrid har ikke lyst til å ta noen risiko, ettersom klubben fortsatt trues med straff av FIFA. Spilleren vil bli værende i Real Madrid. Han kan bli lånt ut til annen spansk klubb, men han kommer i alle fall ikke til Rennes.

Overgangsnekt

Ifølge FIFAs regelverk er internasjonale overganger kun tillatt om spilleren er over 18 år. Unntak kan gjøres dersom visse krav innfris, men dette er altså ikke Real Madrid forberedt på å ta sjansen på.

I januar fikk Real Madrid og naboklubben Atlético Madrid overgangsnekt av FIFA for å ha brutt flere retningslinjer hva gjelder internasjonale overganger og førstegangsregistrering av spillere under 18 år. Begge klubbene anket saken.

Ødegaard har vært koblet til en utlånsavtale til Rennes i lengre tid, og manager Christian Gourcuff har tidligere bekreftet at den norske 17-åringen var på vei til klubben.

Ekspert: — Kommer litt bardust på

Petter Veland, Viasats ekspert på spansk fotball, er ikke altfor overrasket over at det ikke ble noen overgang til Rennes for Ødegaard likevel.

– Det kommer litt bardust på fordi man forventer at Real Madrid som klubb skal ha full kontroll på en slik situasjon. Men denne registreringsnekten og deres litt slitte forhold til FIFA gjør at de ikke vil havne enda lenger ned i gjørma der, og derfor vil de ikke ta noen risiko, sier Veland til NTB.

Viasat-eksperten nevner nyopprykkede Leganés som et mulig alternativ.

– Jeg har absolutt ingen informasjon som underbygger det, men det første som slår meg er Leganés. En nyopprykket La Liga-klubb som så seint som for bare noen timer siden bekreftet at de er på jakt etter forsterkninger. Det må enten være bosmanspillere eller leiesoldater på grunn av økonomien. Det er en liten Madrid-klubb som trenger hjelp fra storebror, sier Veland.

Ute av A-landslagstroppen

Ødegaards navn var utelatt da landslagstroppen til kampene mot Hviterussland og Tyskland ble presentert mandag ettermiddag.

– Martin får to kamper med U21-laget og får nyttig kamptrening der, sa landslagssjef Per-Mathias Høgmo under pressekonferansen.

Høgmo uttalte at han trodde Rennes og fransk fotball kunne være en god løsning.

– Jeg tror det kan være et godt valg, men jeg har ikke lyst til å spekulere i det før det er avgjort. Det viktigste for Martin nå er at han får spille A-lagsfotball etter å ha vært i Castilla en periode, sa Høgmo.

Nå ser det altså ut til at Rennes-overgangen går i vasken.

  • Martin Ødegaards rådgiver Tore Pedersen har så langt ikke besvart våre henvendelser.

Les mer om

  1. Spansk fotball
  2. Martin Ødegaard