Fotball

Fortvilet Herlovsen fikk rødt kort etter at kampen var slutt

Nå må Lillestrøm trolig klare seg uten toppscoreren i returmøtet i Champions League.

Isabell Herlovsen får trøstende ord fra trener Monica Knudsen og kaptein Marita Skammelsrud Lund etter at hun ble utvist etter at kampen var slutt.
  • Odd Inge Aas
    Odd Inge Aas
    Journalist

ÅRÅSEN (Aftenposten): LSK Kvinner er Norges representant i kvinnenes Champions League, og fikk et greit utgangspunkt i 1/16-delsfinalen da de slo FC Zürich Frauen 1-0 på Åråsen onsdag kveld.

Seieren burde imidlertid vært noe større etter at Lene Mykjåland og ikke minst Isabell Herlovsen brant gode scoringsmuligheter.

Isabell Bachors ball i krysset etter 63 minutter var imidlertid den eneste scoringen som kom på Åråsen.

Dramatikk ble det også etter at sluttsignalet gikk, da Herlovsen fikk rødt kort av dommeren. Ingen av spillerne så ut til å skjønne mye av den avgjørelsen, og en sint Herlovsen måtte til slutt innse at avgjørelsen ikke kom til å bli gjort om.

— Hva skal jeg si? Det jeg føler skjedde er at vi fikk et kast, og så kom hun løpende mot meg og dyttet litt på meg. Så dyttet jeg tilbake, og så blåste dommeren av. Så skulle jeg ta opp ballen, og da sparket hun etter meg, og da kastet jeg ballen på henne. Så ga dommeren meg rødt kort, sier Herlovsen til Aftenposten.

- Du så ikke veldig enig ut i den avgjørelsen?

— Nei, absolutt ikke, og når også spillerne fra Zürich kom og sa etterpå at det ikke var rødt kort, så kjenner jeg at jeg blir ganske forbannet. Det var en skikkelig tabbe av dommeren. Vi får se, vi har videobilder og kommer til å sende inn en klage.

Tror ikke klagen fører frem

Den klagen har imidlertid ikke sportslig leder Hege Riise særlig troen på at vil føre særlig mye med seg.

— Begge lag var enige om at det ikke var kort. Vi må sende inn noe og prøve å få det omgjort, men sjansen for det er kanskje ikke så stor.

- Hva sa dommeren?

— Hun skjøv det bare unna.

Trener Monica Knudsen var glad for seieren, men følte laget burde utnyttet noen av de store sjansene litt bedre.

— Ja, vi fikk jo noen gode sjanser der. Det var en jevn kamp, jeg følte at vi traff på hvor gode de var. Jeg synes vi gjennomførte bra, men samtidig har vi veldig mye å lære på dette nivået. Vi gjør også mange rare ting, og gir bort ballen når vi ikke skal. Dette er veldig lærerikt for oss, sier Knudsen, som mener en av forskjellen fra en vanlig toppseriekamp er at dommeren la listen mye høyere for hva som er frispark.

Zürich hadde også et godt grunnspill og hadde god fart i ballen, og Knudsen var fornøyd hvordan LSK klarte å ødelegge det.

Sigbjørn Johnsen uten hatt

1423 tilskuere hadde møtt opp for å se LSK teste seg mot europeisk motstand, blant dem sportstopper som idrettspresident Tom Tvedt og fotballpresident Yngve Hallén, samt tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik og tidligere finansminister Sigbjørn Johnsen (sistnevnte for øvrig uten hatt, selv om statsbudsjettet ble lagt frem i dag).

— Det er kjempeviktig for norsk fotball at vi kan få klubbkamper også internasjonalt, sier landslagssjef Roger Finjord til Aftenposten.

Han var naturligvis på plass på Åråsen, blant annet for å se de fem LSK-spillerne han har tatt ut til EM-kvaliken mot Wales i Ålesund.

Finjord mener det er en god test for hvor norsk fotball står. I mange år har man klaget på at man trekker vanskelig motstander.

— Det er begrenset hvor mange år man kan si det, sier Finjord.

Han er spesielt glad for at det er det suverent beste laget i Norge som representerer landet i Champions League. De siste årene har ofte regjerende seriemester slitt i den påfølgende sesongen, og dermed hatt vanskelig for å hevde seg i europatoppen.

— Alt tyder på at om LSK klarer å gå videre herfra så blir de useedet i neste runde og får et topplag fra Europa i november. Det vil gi et kjempeboost, og klarer man å vinne den og få en kvartfinale i mars så er det en kjempeprestasjon, sier Finjord.

Store sjanser

Det var tydelig at trener Monica Knudsen hadde bedt spillerne gå offensivt til verket. Allerede i det tredje minutt hadde Isabell Herlovsen sin første mulighet for kvelden. Avslutningen på Emilie Haavis innlegg var imidlertid ikke god nok.

Minutter senere burde Toppseriens toppscorer definitivt ha scoret, men skuddet fra 16 meter på nesten åpent mål gikk over. Sherida Spitse hadde også en avslutning tidlig i kampen, uten å treffe godt nok.

Gjestene fra Zürich så ufarlige ut i innledningen, men etter 22 minutter fikk de en enorm dobbeltsjanse. Ballen traff tverrliggeren to ganger i løpet av sekunder, og LSK var mer enn heldige som ikke kom bakpå.

Herlovsen fikk en ny mulighet fire minutter senere, men denne gangen gikk ballen rett på keeper.

Bachor ble matchvinner

Den andre omgangen åpnet forrykende. Før minuttet var spilt kombinerte Lene Mykjåland og Isabell Herlovsen fint. Sistnevnte kom alene med keeper, men skuddet fra sørlendingen traff stolpen. Like etterpå var det gjestene som alene gjennom mot Gudbjørg Gunnarsdottir, men LSK-keeperen reddet. Lillestrøm stormet rett i angrep igjen, denne gang havnet Mykjålands avslutning på nettaket.

Etter 55 minutter mente Lillestrøm seg snytt for straffe da Emilie Haavi gikk ned i feltet, men dommeren mente den sveitsiske forsvarer tok ball og ikke kvinne.

Sjansesløseriet fortsatte da Herlovsen fikk sin største mulighet for kvelden seks minutter senere. Innlegget fra innbytter Mimmi Löfwenius var godt, og Herlvosen fikk tid til å legge ballen til rette for seg selv. Fra seks meter sendte hun den imidlertid over mål. Der burde LSK definitivt vært i føringen.

De 1423 på tribunene trengte imidlertid bare å vente to minutter til før scoringen endelig kom. Et frispark ble slått inn i feltet, og tyske Isabell Bachor sendte ballen vakkert videre i lengste kryss.

Les mer om

  1. Kvinnefotball
  2. Lillestrøm SK