Fotball

United-redaktør: - Bayern slår oss åtte av ti ganger

Sjefredaktøren i Uniteds skandinaviske supporterklubb tror motgangen fortsetter mot Bayern München i kveld.

David Moyes står ovenfor sin tøffeste utfordring som Manchester United-manager når Bayern München gjester Old Trafford tirsdag kveld.
  • Sjur Magnus Bergstrøm

I fjor sommer var det flere likheter mellom Manchester United og Bayern München. Begge lagene hadde vunnet sine hjemlige ligaer på suverent vis, begge hadde mistet store managere i Sir Alex Ferguson og Jupp Heynckes og det var knyttet stor spenning til hvem som ville overta to av klubbfotballens tøffeste jobber. 10 måneder senere kunne situasjonen knapt nok vært mer forskjellig.

Bayern og Pep Guardiola sikret i forrige uke ligatittelen med sju kamper igjen å spille. Etter 28 ligakamper har de fortsatt ikke tapt og er 23 poeng foran tabelltoer Borussia Dortmund.

Manchester United og David Moyes derimot er for lengst ute av gullkampen og kjemper om sjetteplassen som gir spill i Europaligaen neste sesong. En stor del av Manchester Uniteds supportere stiller nå spørsmål ved om Moyes er riktig mann til å få storlaget ut av knipen og tilbake i toppen og «ingen» tror at engelskmennene skal avansere til semifinalen av Champions League.

Rekordhøy odds

— Jeg har en dårlig følelse, hvis jeg skal være dønn ærlig, sier ansvarlig redaktør for united.no Dag Langerød til Aftenposten.

— Jeg så Bayerns kamp mot Hoffenheim i helga. Da spilte de ikke bra, men de glimtet til med spill som er bedre enn jeg har sett av både Manchester City og Liverpool. Jeg er redd for at Bayern München utnytter våre svakheter langt bedre enn vi klarer å utnytte deres få, sier han.

Forskjellene vises også med rekordhøy odds på Norsk Tipping. Dersom United vinner hjemme på Old Trafford, får man igjen nesten seks ganger så mye som man satset.

— Hvis Bayern og United møtes ti ganger, kommer tyskerne til å vinne åtte av dem. Det er vanskelig å si om United noen gang har vært så klare underdogs på hjemmebane, sier Langerød.

«Mission Impossible»

Lokalavisen Manchester Evening News har viet et tolv siders bilag til kveldens kamp. Forsiden sier alt om hvem som har favorittstempelet på seg før kvartfinalen.

— Når mektige Bayern München kommer til byen, gjør Manchester United seg klare til å gjennomføre det umulige oppdraget, skriver avisen.

Ryan Giggs vil ikke høre snakk om at Bayern er favoritter. Waliseren var med da United slo tyskerne i Champions League-finalen for snart 15 år siden og han tror De røde djevlene kan levere en ny magisk forestilling tirsdag kveld.

— Bayern er et fantastisk lag. De er regjerende mestere og Pep Guardiola har tatt over. De har et sterkt lag som mange holder som favoritter, men vi er Manchester United og på Old Trafford har vi hatt mange herlige kvelder. Vi ser ikke på oss selv som underdogs, vi ser på oss selv som Manchester United på hjemmebane, sier Giggs til Manchester Evening News.

Bayern München-spiller Arjen Robben er ikke spesielt glad for favorittstempelet. Mens tysk presse lurer på om Bayern kommer til å score sju, åtte eller ni mål, står nederlenderen som ble den store helten da Bayern gikk videre på bortemålsregelen i 2010 fast på at det ikke blir enkelt denne gangen heller.

— Supporterne og media sier at United er ute av form og at vi allerede er klare for semifinalen, men jeg liker ikke den tankegangen i det hele tatt, sier Robben ifølge The Guardian.

- Vil bety alt for Moyes

Dag Langerød snakker uansett om håp, ikke tro, på et godt resultat og en god prestasjon mot de tyske gigantene. United har slitt mot topplagene denne sesongen, med 1-0-seieren over Arsenal og 0-0 mot Chelsea som eneste unntak. Etter nyttår har det blitt 3-0-tap mot både Liverpool og Manchester City på hjemmebane.

— Jeg får gåsehud bare av tanken på at det skal løsne mot Bayern og at vi endelig viser at vi kan spille jevnt med de aller beste. Jeg håper at United går på banen og viser en trygghet i spillet som vi ikke har sett denne sesongen, men jeg har vanskelig for å tro på det. Det er trist å si, sier redaktøren.

Langerød håper på et resultat som gjør at United fortsatt er med i kampen om avansement når lagene møtes på Allianz Arena om åtte dager. For at det skal skje, mener han at forsvaret anført av Nemanja Vidic, Phil Jones og keeper David de Gea må stå frem, i tillegg til at marginene må være på deres side.

— Det vil være en ekstrem prestasjon om United slår ut Bayern. Etter managerskiftet har man ikke klart å utfordre de største lagene og det ville betydd alt for David Moyes å vise at de kan slå alle, sier Langerød.

Les mer om

  1. Champions League
  2. Manchester United
  3. Bayern München